torsdag 28 september 2017

bokmässan 2017Jag har aldrig varit på Bokmässan vilket är ren galenskap för någon som tycker om böcker så mycket som jag gör och som dessutom bor i Alingsås, bara ett stenkast från mässan alltså. Det såg inte ljust ut inför årets mässa heller. Jag trodde faktiskt inte att jag skulle komma iväg vilket var en stor besvikelse - mycket med tanke på att jag nu nischat min blogg till att bli en ren bokblogg. Jag lever böcker.

Lyckan var total när jag vann två biljetter och dessutom VIP-inträde till utdelningen av Årets Bok 2017. Så nu ska jag dit i morgon tillsammans med min man Chris. Det ska bli fantastiskt roligt även om jag kommer att vara totalt starstrucked.Jag har börjat fylla min planeringskalender.
Dagen startar med bloggfrukost i Bokfabrikens monter. Det är många bokförlag jag vill kika förbi och sedan vill jag såklart träffa författare och gå på föreläsningar.

Jag vill lyssna till när Pia Hagmar och Charlotte Cederlund samtalar med Jenny Jägerfeld om starka känslor i litteraturen. Hur kan litteraturen hjälpa unga att hantera starka känslor som sorg, rädsla, saknad, svek, relationer, skilsmässa eller död? Eftersom jag själv skriver böcker som berör för barn och unga och har som intention att just kunna hjälpa är det här intressant för min utveckling.

Jag är också intresserad av att lyssna till Mats Vänhem, Helena Willis och Maria Nilsson Thore som pratar om att skapa en värld och gestalta en plats.

Och så prisutdelningen av Årets bok 2017!


Har du tips på vad jag absolut inte får missa?

4 kommentarer:

 1. Så härligt att få besöka bokmässan!" Jag har varit där flera gånger men i år blir det tyvärr inte av. Logistiken...

  Kram

  SvaraRadera
 2. Men vad roligt att du äntligen kommer iväg på mässan - plötsligt händer det! :-)

  Men jag har nollkoll på den, så nåt tips kan jag inte komma med...

  SvaraRadera
 3. Hoppas ni får roligt där! :)

  SvaraRadera
 4. Ha en toppendag ni i morgon på mässan. Kan tyvärr inte ge dig några tips.
  Kram mamma c

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.