torsdag 28 september 2017

barnvagnsblues av ester roxberg

"Jag tycker inte om sommaren, jag tycker om att längta efter den, att ha den kvar. Jag vågar aldrig njuta av sommaren eftersom den ändå snart är över."

Så skriver Ester Roxberg i Barnvagnsblues och jag kan bara le åt att jag känner igen mig. Tragiskt men sant. Det är därför våren är min favoritårstid. För då ligger allt det härliga framför mig. Men sen vågar jag inte njuta ...Jag älskar Barnvagnsblues. Kanske för att jag själv går med barnvagn just nu. Dock inte bluesigt. Men jag älskar också Barnvagnsblues för språkets skull, för de korta kapitlen (älskar, älskar) och för humorn och till viss del också igenkänningsfaktorn.

Jag har verkligen känt upp och ner med föräldraledigheten. Det är ungefär som med sommaren. Jag älskar den men vågar inte riktigt njuta av den eftersom den snart är över ändå. Men första barnet, första dottern kände jag så. Var nog inne i en riktig blues även om jag inte visste det då och inte heller pratade med någon om det. Då. Jag klarade inte av att njuta. Sen blev det bättre. Jag insåg att föräldraledigheten var en bubbla som trots allt höll sig rätt länge. Att jag skulle hinna njuta. Nu njuter jag.

Agnes är nybliven mamma. Stockholm är stekhett, eftersom det är mitt i sommaren. Alla har semester. Alla har planer. Agnes är ensam. Det finns ingenstans att ta vägen med en liten bebis. Bara öppna förskolan och föräldragruppen som hon skyr. Vardagen lägger sig som en våt filt över henne där hon rör sig i sitt eget känslomässiga mikrokosmos. 

Läs den.

__________________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Ester Roxberg
Barnvagnsblues
Recensionsexemplar
Wahlström och Widstrand
ISBN: 978-91-46-23013-7

3 kommentarer:

 1. Det finns mycket här i livet som man kan få den där känslan av.
  Kram mamma c

  SvaraRadera
 2. Skönt att du kan njuta nu i alla fall :-)

  Våren är årstidernas fredag - man har allting framför sig :-)

  SvaraRadera
 3. Ja, njut nu av föräldraledigheten...den är här och nu ;-)
  Kram !

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.