lördag 5 augusti 2017

warrior cats-serien del 1


En stund på dagen som är extra mysig är högläsningstimmen (som blir extra mysig när vi lagt vantarna på ett riktigt guldkorn som gör att vi längtar lite extra).

Just nu läser vi Warriors - ut i det vilda som verkligen lever upp till mina förväntningar. Språket flyter dessutom på väldigt bra, vilket är extra viktigt när det kommer till högläsning. Då vill jag inte staka mig över sämre formulerade meningar eller en halvbra översättning. Den här boken är klockren - språket flyter och handlingen är spännande.

Rost är tamkatten som längtansfullt tittar mot skogen och det vilda. En dag vågar han steget ut i vildmarken och stöter nästan direkt på tre vildkatter. Till en början hamnar de i slagsmål men snart får Rost ett erbjudande som sätter griller i huvudet. Han får till morgondagen att fundera... 
Ska Rost våga ta det avgörande steget? Kommer han att klara av att ge upp sitt privilegierade liv som tamkatt med obegränsat med mat och värme för ett osäkert och farligt liv som vildkatt? Och viktigast av allt, kommer han att accepteras och finna en tillhörighet i klanen där några av katterna vill ta sig an honom medan andra är hånfullt, elaka och misstänksamma? 

Vi har inte riktigt hunnit läsa ut del 1 ännu men längtar redan efter att få hugga in på övriga böcker i serien. Den verkar så spännande och bra!

Warriors - ut i det vilda har blivit utsedd till årets bästa ljudbok, kategori barn. Inte alls svårt att förstå!

________________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Erin Hunter 
Warriors - ut i det vilda 
Bokfabriken (recensionsexemplar)
9-12 år
ISBN: 9789176292778

4 kommentarer:

 1. Verkar vara en bra serie - Älskar barnböcker ... ❤️
  /Solig Kram ida´

  SvaraRadera
 2. Åh den där låter riktigt spännande :D. Perfekt kan jag tänka mig för kattälskande barn :)

  SvaraRadera
 3. Det där lät spännande och bra.
  Kram mamma c

  SvaraRadera
 4. Den där boken låter riktigt spännande. Så mysigt att ha högläsning tillsammans så där.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.