tisdag 29 augusti 2017

vad hände i tulisaari av sara önneboJag fick chansen att läsa och recensera Vad hände i Tulisaari? av Sara Önnebo, som förutom Tulisaari-trilogin författat en rad barnböcker. Vad hände i Tulisaari? är en riktig bladvändare med starkt driv och där nästan varje kapitel avslutas med en cliffhanger som gör att bara ett kapitel till blir ett ständigt mantra.

Annika Björklund (fd Annikki Koivikko) omkommer i en olycka och lämnar sin dotter Emilia i en gränslös sorg men också i en ovisshet. Emilia känner på sig att hennes mamma hemlighållit något från sitt förflutna och för att ta reda på mer beger sig Emilia till Tulisaari och sin mormors stuga för att ta reda på mer. Vad hände egentligen i Tulisaari som gjorde att hennes mamma valde att lämna sitt barndomshem och aldrig blicka tillbaka?
På vinst och förlust reser Emilia från Sverige till Tulisaari i Finland. Hon har ingen aning om vad som väntar och är till en början helt omedveten om den fara som hotar.  

Spännande, nervkittlande och lite annorlunda mordgåta. 
Jag ska snart, snart börja läsa del 2 i trilogin, Vargen i Tulisaari och ser fram emot att del 3 kommer ut i höst (äntligen något kul med hösten, känner jag).
________________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ( ⭐ ) 
Sara Önnebo
Vad hände i Tulisaari?
Books on Demand (2014)
Recensionsexemplar
ISBN: 978-91-7463-231-6

3 kommentarer:

 1. Den låter läsvärd och bra! Får genast noteras...

  Kram

  SvaraRadera
 2. Den låter bra! Tack för tipset :)

  SvaraRadera
 3. Åh så roligt att du får recensera så ofta :D. Låter spännande :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.