fredag 25 augusti 2017

plums in my gardenJag gillar det inte men visst ligger det lite höst i luften och har gjort ett bra tag? Det har blivit lite krispigare lite kyligare och kvällarna är helt klart redan väldigt mycket mörkare. Det smyger sig på och det är med ett visst vemod jag välkomnar hösten och tar farväl av sommaren med värmen och ljuset jag tycker bäst om. Våren och sommaren ... nu känns det som om det är så lång tid kvar till ljus igen. Hoppas så att inledningen av hösten blir både varm och solig, då kan den vara fantastiskt fin.


Något som jag dock uppskattar med tiden just nu är att det bara är att dra på sig ett par skor och efter en kort sväng i trädgården kommer man in med den här skatten av varmröda söta plommon. Vi äter tills vi får magknip och nu är det en jakt mot både getingar och röta för att hinna äta så många plommon som möjligt innan säsongen tar slut. Igår fick grannen ett gäng att baka paj på.

Nätterna är kallare nu. Det märker vi som har balkongdörren på glänt när vi sover. När jag vaknar mitt i natten är rummet så nedkylt att jag fryser. Samtidigt är det skönt att sova när det är svalt i rummet. I natt sjönk temperaturen ner till ynka fem plusgrader och jag hörde att norra delarna av landet har haft minusgrader.

Ja, ja, sommaren är kort ...

7 kommentarer:

 1. Visst märks det tydligt att det är mycket mörkare på kvällarna och nätterna ärr svalare. Fast vi har betydligt högre temperaturer än så länge. Visst ligger det höst i luften men september kan vara en väldigt fin månad om vi har tur.

  Kram och trevlig fredag!

  SvaraRadera
 2. Åh,plommon sååå gott ...❤️
  /Kram

  SvaraRadera
 3. Brrrrrr. Det där lät kyligt. Men så är det att bo i Sverige 😊. Här i Spanien har vi 22 på morgonen. Det var 30 för tre veckor sedan.
  Kram mamma c

  SvaraRadera
 4. Det har verkligen blivit kyligare i luften! Nu slår regnet mot fönstret också så det känns verkligen som höstrusket är här :) Men jag försöker göra det mysigare med många smålampor och en hel del te :)

  SvaraRadera
 5. Krispigt är ett vackert ord som får hösten att kännas fin! Plommon är ju så himla gott!

  Ha det fint! Kram

  SvaraRadera
 6. Å,så gott med plommon!!!
  Och visst är det lite trist att sommaren redan snart är slut...suck. Vi håller tummarna för att vi får en vacker varm höst!!

  SvaraRadera
 7. Åh plommon. Ett vackert gammalt plommon träd hade jag så gärna haft hemma i vår trädgård. Tänk känslan att bara kunna svänga förbi trädet och plocka sig ett plommon när lusten faller på.

  Må så gott. /Kamilla

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.