lördag 26 augusti 2017

mysteriet på hester hill av kristina ohlssonEn riktigt spännande nagelbitare.

Tvillingarna Meg och Frank reser till sin farbror Eliot i Hester Hill för att spendera sommaren där. Mysterierna börjar redan på tågstationen i den lilla byn. Farbror Eliot kommer som utlovat inte för att hämta barnen och de börjar cirkulera runt det gamla stationshuset i hopp om att hitta någon som kan hjälpa dem. Stationshuset verkar dock gammalt och övergivet, men plötsligt ser Meg en gammaldags klädd kvinna genom fönstret. Hon hör inte när tvillingarna försöker påkalla hennes uppmärksamhet men som tur är kommer farbror Eliot äntligen körandes. 
Barnen tror egentligen inte på spöken. Men vad är det för barn som Meg hör gråta på natten? Vem är det som ropar så hjärtskärande i skogen? Vem skulle ha suttit på den tomma stolen som är avbildad på tavlan med familjeporträttet? Vem var kvinnan på tågstationen och vad är det för olycka som en gång hotade att förstöra hela byn?
________________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Kristina Ohlsson 
Mysteriet på Hester Hill 
9-12 år
Lilla piratförlaget (2015)
ISBN: 978-91-87707-34-6

5 kommentarer:

 1. Låter som en bok för mig! Den noteras direkt :D

  Kram

  SvaraRadera
 2. Som högläsningsbok ska kanske tilläggas!

  SvaraRadera
 3. Spökhistorier är inget för mig, även om den kanske är skriven för en lite yngre krets och då inte är fullt så skrämmande ;-)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.