söndag 27 augusti 2017

humlesäcken av lina brustad


För exakt en vecka sedan var Lina Brustad i Nyhetsmorgons teve-soffa och pratade om sin bok Humlesäcken. Passande nog hade jag precis lyssnat klart på min bok via Storytel och behövde nu ladda ner en ny bok. Valet föll enkelt på Brustads, även om jag också förstod att jag skulle bli väldigt känslomässigt berörd. Lina förlorade sin man Joakim i cancer och under hans sjukdomsförlopp skrev hon brev till honom. Brev som till viss del ligger till grund för den här boken men som Joakim aldrig fick läsa eftersom han då var onåbar på grund av tumören i hjärnan.

Det här är en oerhört stark bok om Linas och Joakims kärlek till varandra men också om den starka sorg och överlevnadsskuld som Lina drabbades av. Hon beskriver skulden och sorgen hon känner när hon ser sin älskade bli allt sjukare och berättar om det motstridiga i att vilja ha sin älskade kvar i livet och samtidigt önska att han ska få dö så att hon kan leva vidare. Och skulden som kommer med det ... det är oerhört gripande, starkt, utelämnande, sorgligt och vackert.

Lina är bara 32 år gammal när Joakim dör, deras son är fyra år gammal och hon själv är både utmattad och överväldigad av sorg.
________________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Lina Brustad 
Humlesäcken 
Via Storytel

4 kommentarer:

 1. Så sorgligt det låter! Men som en bok i min smak. Tack för tipset!

  SvaraRadera
 2. Tungt och tufft. Motstridigheten förstår jag mer än väl...

  Kram

  SvaraRadera
 3. Så sorgligt, men ibland är det skönt att lyssna eller läsa sådant också.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 4. Låter verkligen starkt. Min mamma var 32 år när min pappa dog i en bilolycka, hon blev ensamstående med 3 barn på då 9, 5 och 4 år. Kan verkligen beundra henne för den saken, det måste varit tufft.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.