fredag 4 augusti 2017

hitta vilse av carin hjulströmDet här är andra boken om Frida Fors (jag borde såklart ha kollat upp det och läst första boken innan den här men jaja, Hitta vilse är på ett sätt fristående även om författaren väver in händelser och personer från första boken (och här kan jag bara göra mitt bästa att hänga med). Tips alltså; läs Finns inte på kartan innan du läser Hitta vilse. 

Frida Fors har åkt till Stockholm för att söka ett journalistjobb och hon blir anställd på kvällstidningen Aftonpressen. Dessutom har hon turen att få tag i en lyxig våning hon får hyra i andra hand ett halvår. Allt ser ut att gå hennes väg, men Frida hinner nätt och jämt börja på Aftonpressen förrän hon får sparken. Sist in, först ut är den krassa verkligheten. Plötsligt står hon utan jobb och det verkar som om hon inte kommer att ha råd att bo kvar i våningen. Journalistjobb växer inte på träd och när Frida får ett erbjudande om en informatörstjänst tvingas hon ta ställning till om det är värt att gå över "på andra sidan" med risk för att bränna sina broar och aldrig mer få en tjänst som journalist. 

En härlig och trovärdig feelgood som gör mig nyfiken på att följa Frida Fors i nya äventyr. Hon är en stark tjej med stor personlighet och känsla för rättvisa och styrka att stå upp för andra. Även om hon riskerar sin egen trygghet.

_____________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Carin Hjulström 
Hitta vilse 
Forum förlag (2011)
ISBN: 9789170018923

5 kommentarer:

 1. Jag har läst den första och den gav mersmak!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Har läst båda böckerna och tycker dom var bra.
  Kram mamma c

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset. Denna ska jag kolla upp.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.