tisdag 22 augusti 2017

händig man sökes av jöns hellsingVilken karamell! Ett tips för dig som vill välkomna hösten med att krypa upp i soffhörnet med en riktigt härlig bok med många överraskningar. En bok som förvånar på ett positivt sätt.

Om jag var sugen på att resa runt i Skottland innan jag påbörjade Händig man sökes är det inget mot vad jag är nu. Hellsing skildrar Skottland och dess invånare med en underfundig tusch av humor som gör att jag kommer att tänka på den ljuvliga teve-serien Karl för sin kilt som jag älskade. Han lyckas dessutom med konststycket att mixa flera genrer i ett. Feelgood blandas med en smula romance som blandas med en dos deckare, som för all del inte är deckare i ordets rätta betydelse även om det smids planer om att bringa någons liv av daga ... Händig man sökes har en lagom dos av allt.

London, Augusti 1985. En platsannons med rubriken "Händig man sökes" lockar tjugoåttaårige John och hans författardrömmar till den skotska övärlden. Att han har tummen mitt i handen när det kommer till att svinga en hammare är inget som bekommer honom. Stugan vid havet är en perfekt miljö för hans skrivande och det är det enda han fokuserar på - tills han möter sin hyresvärd: lordens svenska hustru Anna.

Förförd av ladyn dras John in i lekar som till slut får hela ön att hålla andan. Inte minst pubägarinnan Heather MacDonald som börjat tro att John är miraklet hon hoppats på...

Det är en charmig berättelse och jag ser mycket fram emot del två i den här Hope Island-trilogin.
________________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Jöns Hellsing
Händig man sökes 
Harper Collins Nordic (2017) - recensionsexemplar.
ISBN: 978-91-509-2242-4 bokhandel 978-91-509-2249-3 webb

6 kommentarer:

 1. Funderade varför jag kände igen författarens namn, och inser att jag läst en artikel om honom, och om hans böcker. Hans föräldrar är ju den kända barnboksförfattaren Lennart Hellsing och hans mamma är ju skådespelerskan Yvonne Lombard. Det är en underbar artikel där han berättar att på hans pappas sida av släkten har familjen ärvt en lantegendom på ön Islay i Skottland, dit han kom för första gången när han var 28 år!
  Nu blev jag extra nyfiken på hans böcker!

  SvaraRadera
 2. Kan vara något den där att ha till hösten ☺
  Kram mamma c

  SvaraRadera
 3. Men visst är boken bra! han har ju onekligen något att brås på när det gäller föräldrarna :D

  Kram

  SvaraRadera
 4. Jag är så sugen på att sätta händerna i någon bra bok. Den där låter bra. :-)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.