lördag 12 augusti 2017

glasbarnen av kristina ohlssonIdag är det internationella ungdomsdagen och varför inte läsa en ungdomsbok just idag? Det är i alla fall vad jag tjatar på mina två äldsta barn att göra (varje dag) men tyvärr har de inte ärvt mitt stora läsintresse. Jag läste Tio över ett av Laestadius för inte  länge sedan. Annars läser jag inte så många ungdomsböcker. I stället tänkte jag tipsa om Glasbarnen, deckarförfattaren Kristina Ohlssons barnboksdebut (kategori 9-12 år) som jag nyligen läst ut. Det är oftast i den ålderskategorin jag hamnar om jag inte läser böcker för vuxna. 9-12 eller lägre...

Billie och hennes mamma lämnar Kristianstad bakom sig och flyttar in i ett möblerat hus i Åhus. Mystiska saker börjar hända direkt. Konstiga knackningar på sovrumsfönstret på andra våning, en taklampa som vajar av och an, mystiska spår... Det känns som om det spökar och att spöket inte vill ha dem där. Tillsammans med kompisen Aladdin börjar Billie forska i husets historia och de saker hon får reda på gör henne alltmer övertygad om att hon och hennes mamma måste bort från huset innan något hemskt händer. Innan det är för sent... Men Billie är tolv år och visst är hon för gammal för att tro på spöken? 

En spännande bladvändare för barn och unga i bokslukaråldern - och för deras föräldrar och lärare.
_____________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Kristina Ohlsson 
Glasbarnen 
9-12 år
Lilla piratförlaget (2013)
ISBN: 978-91-87027-32-1

4 kommentarer:

 1. När jag var liten så slukade jag böcker , älskade att låna böcker på biblioteket, hoppades oxå att mina barn skulle älska att läsa... läste gärna högt för dem när de var små... men några böcker läser de sällan idag som vuxna...ack ja!

  SvaraRadera
 2. Kan bara hålla med. En mycket bra och läsvärd bok!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Verkar bra, ska tipsa barnbarnen.
  Kram mamma c

  SvaraRadera
 4. Dina barn är som mitt alltså, han har inte alls förstått det vackra i böcker. Han läser bara när han är tvungen :/. Ibland undrar jag över den saken, jag som läste böcker för honom i alla år tills han inte ville längre för runt två år sedan. Hur läsintresset inte funnits där för hans del. Jag och en vän har talat om det gör för få intressanta böcker för barn och ungdomar idag? Kanske blir det mättade på filmer istället?

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.