lördag 19 augusti 2017

fyra dagar i kabul av anna tellAnna Tell debuterar med bravur med sin spänningsroman Fyra dagar i Kabul. Det är den första boken i en tänkt serie om förhandlare Amanda Lund. Tell är statsvetare och kriminalkommissarie med ett förflutet inom Försvarsmakten. Hon har tjugo års erfarenhet av operativt arbete i Sverige och utomlands och det märks att hon besitter stor kunskap. Boken har ett bra driv och är trovärdig. Här finns inget spår av den vanliga deckarstereotypen. Fyra dagar i Kabul står helt på egna ben och särskiljer sig positivt från mängden och blir därmed en spännande färgklick i en annars rätt medioker massa (jag är ledsen, men jag är ingen deckarfantast och det krävs något extra för att jag ska bli exalterad).

Två svenska diplomater kidnappas i Kabul och Amanda Lund, en erfaren förhandlare, får i uppdrag att försöka hitta dem. Dock är hon inte ensam i sin jakt - och hon saknar någon att förhandla med. Snart står det klart att regeringen försöker mörka kidnappningen - men varför?
Samtidigt hemma i Sverige utreder Amandas kollega Bill Ekman mordet på en ung man som hittats död i en buske. På något sätt verkar mordet ha koppling till de försvunna diplomaterna. Det blir en nervkittlande kamp mot klockan när Amanda inser att den svenske ambassadören i Kabul döljer något. 
I takt med att jakten pågår kan Amanda inte längre blunda för det faktum att hon är gravid. Fast besluten att slutföra sitt uppdrag väljer hon att inte berätta för Bill eftersom hon vet att han omedelbart skulle kalla hem henne till Sverige om han får reda på att hon är gravid. Dessutom vill hon berätta för barnets pappa först. Men är delad glädje alltid dubbel glädje?

Jag ser mycket fram emot att läsa kommande böcker om Amanda Lund.

________________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Anna Tell
Fyra dagar i Kabul 
Wahlström och Widstrand (2017)
ISBN: 978-91-46-23364-0

5 kommentarer:

 1. Låter inte helt fel alls. Själv gillar jag deckare men det ska vara kluriga sådana och inte något frossande i blod och annat.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Låter spännande! Sätter upp den på min lista :-)

  SvaraRadera
 3. Den där lät bra.
  Kram mamma c

  SvaraRadera
 4. Å, vad mycket härlig läsning man får följa här!
  Ha det toppen!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Låter väldigt spännande!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.