måndag 28 augusti 2017

en sista semester av michael zadoorianAtt livet en dag tar slut för oss alla, det vet vi, men det är inte alla som väljer att göra den sista tiden till något positivt. En sista semester är en hjärtskärande feelgood om kärlek till livet och om smärtan, men också lugnet det innebär att ta farväl till det.

Ella och John trotsar både läkare och sina barn när de bestämmer sig för att ge sig av på en sista semester. Tillsammans har de levt ett långt och lyckligt liv. De har kanske bara levt det lite för fort. På väg någonstans, om det så gäller bort som hem, har de alltid valt den snabbaste vägen och inte alltför sällan har de rest hela natten. Nu gör de i ordning sin husbil för att bege sig ut på en roadtrip genom USA. De väljer den långsamma och vackra Road66 för att ta sig till Disneyland de besökte med sina barn när de var små.
En sista semester är just vad det låter som. Ella har obotlig cancer och John lider av alzheimer. De kör längs en väg kantad av minnen och John kämpar med att hålla fast vid de få saker han fortfarande minns. Ella själv inser att det åligger henne att avgöra hur deras resa ska sluta.

Stark, ömsint och smärtsam.
En resa ingen bör nekas.
________________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Michael Zadoorian
En sista semester
HarperCollinsNordic
ISBN: 978-91-509-2441-1

2 kommentarer:

  1. Det låter onekligen som en mycket tänkvärd bok. Min svärmor har Alzheimer och det är ingen lätt sjukdom kan jag säga. Det är verkligen inte cancer heller.

    Kram

    SvaraRadera
  2. Låter som en till gråtbok.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.