torsdag 31 augusti 2017

eddie följer med till jobbet av tess natanaelsson & sarah vegnaDet här är en underbar bok med färgglada, klara bilder.

När är det dags att börja läsa högt för sitt barn?
Ja, kanske är det en fråga man ställer sig som småbarnsförälder. Jag hävdar att det inte finns en nedre gräns. Det är aldrig för tidigt att börja läsa för sitt barn. Riktigt små barn förstår kanske inte innebörden av orden men man lägger en god grund. Barnet får tillgång till språket, satsmelodin, samspelet och närheten. De får lyssna till en trygg röst och får sitta nära och mysa. Högläsningen blir en härlig stund som med fördel etableras redan hos det mycket lilla barnet. För många av oss föräldrar är det naturligt att sjunga, prata, läsa ramsor och prata ren rappakalja för sin bebis. Men det är kanske inte lika vanligt att läsa bilderböcker för sin lilla, lilla bebis. Men prova! Det är hur mysigt som helst.

Vi har hunnit läsa boken om Eddie följer med till jobbet några gånger redan. Lillebror Milo är bara sex veckor men är van vid högläsning. Han är alltid med när jag läser högt för hans yngsta storasyster. Det är en av hans favoritstunder på dagen och han brukar ligga och sparka och vifta med armarna och forma munnen till egna små läten och leenden undertiden som vi läser. Sen somnar han sött.
Eddie följer med till jobbet är Milos andra egna bok. En mycket bra bok som handlar om att ha en egen vilja och respekteras den. Men den handlar också om rätten att ändra åsikt och våga prova på något som från början kan te sig tråkigt.
För "Det är tråkigt på jobbet! Tycker Eddie i alla fall ..." 

____________________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Tess Natanaelsson & Sarah Vagna
Eddie följer med till jobbet
0-3 år
Recensionsexemplar
Idus förlag
ISBN: 978-91-7577-511-1

5 kommentarer:

 1. Jag delar helt din syn på det här med läsning för barn. Vi började tidigt läsa för våra även om det till en början handlade om pekböcker. Men vi samtalade om bilderna, gav barnen orden och det var så mysiga stunder.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Håller med dig :).
  Man vet ju även att barn som får höra böcker har större tendenser att skapa ett läsintresse själv. Jag har alltid läst för William. Har även alltid pratat med honom, minns att folk förvånades över att han som pojke talade så tidigt och hade ett sådant tidigt tal. Jag tror det beror på att jag både läst och pratat med honom, forskning tyder ju på att man talar mindre med pojkar. Jag har alltid pratat med min son så jag antar att jag bröt av där :).

  SvaraRadera
 3. Alltid mysigt att läsa högt för barnen, även de minsta ;-)

  SvaraRadera
 4. Åh! Jag har varit borta från bloggen så mycket så jag har inte vetat - stort GRATTIS! :-)
  Kram

  SvaraRadera
 5. Läste alltid för mina barn när dom var små. Nu blir det barbarer man läser för.
  Kram mamma c

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.