måndag 14 augusti 2017

det andra ansiktet - av mari jungstedt


Okej, ännu en Jungstedt-deckare (hennes trettonde bok i serien om Knutas och hans kollegor vid Visby-polisen) där jag ögonblickligen listar ut vem som är mördaren. Men det är okej. Jag är ändå inte så förtjust i deckare. Jag gillar inte det mörka - att någon tar sig rätten att släcka en annan människas liv och jag tycker alltid så fasligt synd om offren. Då läser jag mycket hellre skräck. Men somliga deckarförfattare lockar mig ändå. Jungstedt, Sarenbrandt och Wahlberg bland annat - och inte så mycket då för sina deckarstorys utan för deras, vid sidan om, skickliga berättelse om vardagslivet. Om kriminalerna och människorna runt omkring. Det gillar jag att läsa. Och vill man mellan varven läsa en lätt bok snabbt, ja då är exempelvis Jungstedt att föredra tycker jag.

Hur som helst ... ur deckarsynpunkt; not so spännande eftersom mördaren är solklar väldigt tidigt. Annars; bra.

_____________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ 
Mari Jungstedt
Det andra ansiktet
Albert Bonnier förlag (2016)
ISBN: 978-91-0-013901-8

2 kommentarer:

  1. Jag gillade det och tycker om hennes böcker!

    Kram

    SvaraRadera
  2. jag älskar boktips! tycker mycket om att du också tipsar. men just mari jungstedt är ingen favvis hos mig.

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.