onsdag 12 juli 2017

vit syren av cecilia sahlström


Vit syren är den första boken i en planerad serie om kommissarie Sara Vallén och inspektör Rita Anker (snyggt namn på kommissarien måste jag säga, det ger genast pluspoäng, haha). Cecilia Sahlström startade sin yrkeskarriär som kulturvetare men sadlade om och blev polis varifrån hon har tjugo års erfarenhet. Hon har arbetat som chef för familjevåldsroteln vid Polismyndigheten i Skåne och är idag verksamhetsutvecklare på socialförvaltningen. Sedan 2004 är hon bosatt i Lund där Vit syren utspelar sig.

Det märks att Cecilia har en gedigen bakgrund som polis. Vit syren känns autentiskt vilket lockar till vidare läsning och jag ser mycket fram emot nästa bok om Sara och Rita.

Sara Valléns son Johannes gör en sen kväll en otäck upptäckt i stadsparken. En ung kvinna ligger skadad i ett buskage. Han hinner precis ringa larmcentralen när han själv blir överfallen och nedslagen. Olyckligtvis blir han själv anhållen som misstänkt och arbetet med att ta fast den skyldige hämmas därmed en smula.
Gärningspersonens tillvägagångssätt verkar ha en symbolisk betydelse. Vid offret, den unga Kajsa, hittas en vit syrenkvist och även Johannes har en syrenkvist i sin hand när polisen och ambulansen kommer till parken. Vad betyder den symbolen?
Kommissarie Sara Vallén vid våldsroteln i Lund tilldelas fallet men blir snabbt fråntagen sina befogenheter i och med att hennes son blir huvudmisstänkt. Men hennes son skulle aldrig göra något sådant och hon måste rädda Johannes! 
________________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Cecilia Sahlström
Vit syren
Bokfabriken (2017)
ISBN: 978-91-76294-70-3
Adlibris eller Bokus

3 kommentarer:

  1. Även denna gör jag en notering om! Finns så många böcker som jag vill läsa...

    Kram

    SvaraRadera
  2. Tack för mycket fin recension! Vänliga hälsningar, Cecilia Sahlström

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.