lördag 1 juli 2017

rabbit hayes sista dagar av anna mcpartlin


Jag sträckläste ut Rabbit Hayes sista dagar på en dag. Bara en sån sak tyder på att den är bra (även om jag för det mesta läser snabbt). Den här boken kunde jag inte lägga ifrån mig och även om jag inte behövde några pappersnäsdukar blev jag berörd.
Rabbit (Mia) Hayes är fyrtio år och döende i cancer. På hospicet där hon ligger försöker hon förlika sig med att hon snart kommer att lämna sina föräldrar, sina syskon, syskonbarn, sin bästa vän - och framförallt sin dotter Juliet. Vem ska ta hand om henne? Alla vill men vem är bäst lämpad? Förstår Juliet allvaret? Och hur gör man är man förbereder sig för att lämna sitt barn? Rabbit som drömt om att lämna över Juliet den dag hon gifter sig och att leka med sina barnbarn ... men så tänker hon att det kanske aldrig skulle ha hänt ändå.
Molly, Rabbits mamma, försöker desperat finna alternativa botemedel som kan hjälpa hennes yngsta barn att bli frisk samtidigt som hon hamnar i kollisionskurs med sin make som tror att Molly har gett upp i samma ögonblick som hon fick Rabbit att skriva på papperna om att flytta från sjukhuset till hospicet. För Rabbits pappa är Mollys kamp för dottern det enda som håller honom flytande.
Det är en varm och kärleksfull berättelse som väver samman gamla minnen med nutid. Vi får lära känna Johnny Fayes som var Rabbits enda sanna kärlek och som fortfarande har stor betydelse i hennes liv. Rabbit själv lär sig att fokusera på det som är här och nu - på livet. Hon bestämmer sig för att fokusera på att vara dotter, syster, moster, vän och - viktigast av allt - mamma. Hon bestämmer sig för att leva sina sista dagar.

________________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Anna McPartlin
Rabbit Hayes sista dagar (2015)
ISBN:9789187343483
Printz Publishing
Adlibris eller Bokus

3 kommentarer:

 1. Det låter som en mycket tänkvärd och läsvärd bok. Den gör jag en notering om. Jag läser också väldigt snabbt vilket är på gott och på ont ;-)

  Kram

  SvaraRadera
 2. Den här ska jag lägga på minnet.
  Kram mamma c

  SvaraRadera
 3. Även jag har noterat denna - tack för tipset!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.