fredag 14 juli 2017

pocketkampanj

Just nu kan man köpa tre pocketböcker för bara 99 kronor hos Adlibris- ett perfekt erbjudande så här i sommartider med semester och ledighet. Jag tänkte passa på att tipsa om mina tre absoluta måste-favoriter. Har du missat att läsa någon av dessa tycker jag att det är hög tid nu :)

1.
Miniatyrmakaren - en oslagbar debut av Jessie Burton.


1686 kommer den artonåriga Nella Oortman till sin make, Johannes Brandts hus i Amsterdams rikaste kvarter. I stället för att bli omhändertagen av sin make är det hans syster som öppnar dörren. Maken kommer först långt senare och ger Nella en bröllopspresent i form av ett miniatyrhus som på pricken liknar det de själva bor i. En välrenommerad miniatyrmakare ska fylla dockhuset med möbler och dockor och alla de pyttesmå sakerna speglar sina verkliga motsvarigheter på ett nästan kusligt sätt. 
Familjen Brandt lever isolerat och Nella förbryllas till en början men kommer snart en hemlighet på spåren varpå hon inser vilka faror som hotar dem alla. Håller miniatyrmakaren deras öde i sina händer och kan hon vara nyckeln till deras räddning eller fall?

2.
Det kommer alltid en ny himmel - en varm berättelse som påminner oss om att leva livet fullt ut av Lori Nelson Spielman.


Elizabeth är döende och hon vet att hennes 34-åriga dotter Bratt inte är lycklig trots att hon utåt sett lever ett perfekt liv. När testamentet sedan läses upp ärver Bratts bröder pengar men advokaten räcker i stället över en skrynklig och gulnad lapp till Bratt. Lappen är hennes egen från tonårstiden då Bratt skrev en to-do-lista som Elizabeth sparat i alla år. Nu önskar hon att dottern ska försöka uppfylla sina egna önskemål. Allt ifrån att skaffa häst, bli förälskad, skaffa barn och försonas med sin pappa.
Men hur ska det gå till? Bratts pojkvän Andrew vill inte ha några barn och Bratts pappa är död sedan flera år. Vägen till att bocka av listan visar sig vara svår, lång och oförutsägbar.  

3.
Flyga drake av Khaled Hosseini.Amir och Hassan växer upp som bästa vänner i en omvälvande tid i Kabul. De kommer från två vitt skilda klasser. Amir är son till en framstående och välbärgad man medan Hassan är son till Amirs pappas tjänare. Trots det är pojkarna oskiljaktiga och Hassan är lojal och försvarar och står upp för Amir i alla lägen. När Amir får chansen att återgälda Hassan sviker han. En gripande bok (som jag läste för flera år sedan men som fortfarande berör) om vänskap, lojalitet och svek. Den handlar om banden mellan fäder och söner och fädernas makt över sina söner - deras kärlek, uppoffringar och lögner.  
Från Adlibris 

5 kommentarer:

 1. Ett bra pris för pocket. Flyga drake har jag läst.
  Kram mamma c

  SvaraRadera
 2. Har läst alla tre och nummer ett var min favorit!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag älskar den tredje boken! Iofs älskar jag allt han skriver😍 De andra två är nya för mig så det ska bli kul att kolla in dem👍🏻

  SvaraRadera
 4. Åh, då ska jag genast in och kika på Adlibris! :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.