torsdag 27 juli 2017

lasarettet-serien av karin wahlberg


Jag läser inte så många deckare, rent generellt. Jag gillar skräck hellre... eller allra helst feelgood. Undantag vad gäller deckare är bland annat Mari Jungstedt och Karin Wahlberg. De är två författare som är favoriter.

Idag tänkte jag dock tipsa om Karin Wahlbergs Lasarettet-serie (blev påmind om den nu när jag hälsar på min syster, hon har lånat serien av mig). Det här är ingen deckarserie.

Det är 1953 och polioepidimin härjar som värst i Sverige. Som vanligt prickar Wahlberg rätt gällande fängslande och autentiska karaktärer och har här skildrat en händelserik vardag i en svensk småstad/lasarett på femtiotalet med allt vad det innebär av manligt och kvinnligt, vett och etikett.

Ser fram emot fler böcker i romanserien.

________________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Karin Wahlberg 
Än finns det hopp
Roman W&W
ISBN: 9789175033242

7 kommentarer:

 1. Nja, kanske inget för mig det där.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 2. Den låter intressant :)

  SvaraRadera
 3. Den serien är absolut något för mej! Har hört talas om den, älskar Karin Wahlbergs deckare, och det bästa är att hon själv är läkare, i samma bransch som mej, hon är nämligen gynekolog/obstetriker!
  Måste verkligen kolla upp den där lasarettserien!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Har läst den men gillade den inte alls tyvärr.

  Kram

  SvaraRadera
 5. har hört talas om lasarettsserien och tycker att den verkar mycket intressant

  SvaraRadera
 6. Den här serien vet jag att min mamma har läst och jag är allt lite sugen själv men så mycket böcker, så lite tid :/

  SvaraRadera
 7. Åh, den där serien gillade jag jättemycket! Man får både kvinnohistoria och feelgood :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.