lördag 15 juli 2017

jag fann dig av lisa jewell


Jag kunde inte hejda mig utan sträckläste den här boken över en dag (förmiddag/kväll). Så bra och spännande var den. Och jag var bara tvungen att få reda på hur allt skulle sluta.

En dag finner den ensamstående trebarnsmamman Alice en förvirrad och ensam man nere vid stranden utanför huset där hon bor. Det regnar och mannen sitter blickstilla och tittar ut över havet. När hon försiktigt närmar sid med en jacka som förre hyresgästen lämnat kvar efter sig inser hon att mannen inte har en aning om hur han hamnat på stranden. Han minns ingenting. Inte ens vad han heter.
Samtidigt, mil därifrån, inser Lily att hennes man har försvunnit. De har endast varit gifta i några veckor och det går inte en dag utan att hennes man skyndar hem från jobbet. Själv är Lily ensam i ett främmande land där hon inte känner någon. Polisen verkar inte heller kunna hjälpa henne och ger i stället henne nästa kalldusch. Hennes man har aldrig existerat. 

En nagelbitare, en spänningsroman, en bladvändare - helt enkelt en fantastisk bok om två kvinnor, en man utan minne och tjugo år gamla tillbakablickar som blandas ihop till en perfekt mix av romantik, deckare och psykologisk thriller. Ett mästerverk.
_____________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ (⭐)
Lisa Jewell
Jag fann dig
Printz Publishing (2016)
ISBN: 978-91-88261-69-4
Adlibris eller Bokus 

2 kommentarer:

  1. Den verkar bra, och jag gillade den tredje hustrun av henne som du tipsade om också.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera
  2. Den vill jag läsa! Tack för tipset :)

    Kram Christina

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.