tisdag 11 juli 2017

in i skogen av jean hegland


Jag blev glad när jag kontaktades med frågan om jag ville läsa och recensera In i skogen eftersom jag tycker om att läsa böcker som handlar om apokalypsen. Jag tänker bland annat på Flickan från ingenstans och Ensam kvar. Dock hade jag lite svårt att komma in i den här boken ... men vet inte om det handlade om koncentrationssvårigheter hos mig just där och då - och en bit in i boken var jag fast och tyckte mycket om den. Den är både spännande och realistisk och skildrar individens utveckling under ett krig med förödande konsekvenser för världen.

Systrarna Nell och Eva lever med sina föräldrar i en liten stuga i skogen strax utanför Redwood i norra Kalifornien. Flickorna hemundervisas; Nell förbereder sig för antagningsproven till Harvard University och Eva pressar sig själv till att bli den perfekta ballerinan. Så dör deras mamma i cancer samtidigt som livet sakta förändras kring dem till följd av år av krig, miljöförstöring och resursslöseri. Eltillförseln blir först opålitlig för att tillslut försvinna helt. Matleveranserna avstannar och skolorna stänger. Familjen blir alltmer isolerade när de till sist tvingas ransonera med bränslet och inte längre kan ta sig in till staden.
Hur länge klarar man sig i väntan på att livet ska återgå till det normala? Systrarna arbetar hårt för att upprätthålla sina drömmar. Eva dansar varje dag trots att hon inte längre kan lyssna till musiken och Nell läser uppslagsverken från A-Z när alla andra böcker är utlästa. De kämpar - men vad händer med människan när drömmarna tar slut?

Boken har filmatiserats med Ellen Page och Evan Rachel Woods i huvudrollerna.
________________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Jean Hegland
In i skogen (Amerikanska originalets titel: Into the forest).
Magic Wonders (2015)
ISBN: 978-91-86763-08-4
Adlibris eller Bokus

4 kommentarer:

 1. Din inlevelse av innehållet gör så att man blir nyfiken på boken🤗

  SvaraRadera
 2. Den låter lockande på något vis så jag ska hålla utkik efter den!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Håller med, de andra. Man blir lite nyfiken.
  Kram mamma C

  SvaraRadera
 4. Åh spännande :D. Finns så många böcker jag vill läsa efter man kikar in här :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.