måndag 3 juli 2017

det förlovade landet av marie jungstedt


Jag läser inte deckare så ofta. Och jag skulle definitivt inte klara av att skriva egna mordhistorier. Jag tycker alldeles för mycket synd om offren ... Men ibland så - och jag tycker om Marie Jungstedt bland annat, så hennes böcker läser jag ibland. Gotlandsserien är bra, liksom hennes nya som utspelar sig på Kanarieöarna.


När Bengt Andersson efter en, som vanligt, blöt kväll och natt vaknar upp i semesterparadiset på Gran Canaria minns han bara små fragment av gårdagen. Hans hustru ligger död i bungalowen - är det han som har slagit ihjäl henne? Polisen som griper honom verkar tro det.
Samtidigt sker en rad attentat mot turisterna på ön. Journalisten Sara Moberg och den före detta polisen Kristian Wede hittar kopplingar som går tillbaka ända till femtiotalet då de första charterresenärerna landsteg ön.
Parallellt brottas Sara med tankar och funderingar. Hon närmar sig femtioårsåldern och har börjat fundera på om livet ska vara just så här ... ska hon nöja sig eller är gräset grönare på andra sidan?
 En snabbläst och härlig (?) sommardeckare.
________________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Marie Jungstedt
Det förlovade landet (2017)
ISBN: 9789100154110
Albert Bonniers förlag
Adlibris eller Bokus

3 kommentarer:

 1. Har lyssnat på den och den är bra.
  Kram mamma c

  SvaraRadera
 2. Jag ser framemot att läsa den.

  SvaraRadera
 3. Intressant, jag läser aldrig sånt. Är nog för att jag är lite för feg kanske ;)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.