torsdag 22 juni 2017

när bitar långsamt faller på plats


Idag gör jag min sista dag på jobbet på den här sidan året. Det är såklart med lite blandade känslor. Jag har kontrollbehov som jag brottas med... Men den här gången känns de extra onödiga då jag och min nyrekryterade kollega verkar synka helt i olika beslut. Just nu håller vi på att ställa iordning det klassrum som blir mitt (vårt tillsammans) efter jullovet. Ett klassrum med kakelugn, högt i tak och dubbeldörrar a la sekelskifteshus. För ja, bitarna föll långsamt på plats och det blev äntligen bestämt att jag ska ha en ny förskoleklass.

Det återstår en del fix som hyllor och whiteboardtavlan som ska byta vägg, några fler bord till eleverna behövs och mattan ska rullas ihop och skickas till tvätt. Ja, och så ska läromedel beställas och det ska upp pedagogiskat material på väggarna... Allt sånt roligt. Jag hinner lite till idag, resten tar min kollega. Och det ska bli så kul att komma tillbaks till vårterminen och jobba tillsammans med henne.

Men först. Lite sommar, lite ledigt, lite höst och lite vinter. Jag gör mig redo.

11 kommentarer:

 1. Ett klassrum med kakelugn, känns bara så lyxigt när man ser det på bild så här. Jag ser framför mig att det är vinter, elden brinner i spisen och framför sitter en lärare och läser ur en bok och eleverna lyssnar fascinerat. Vilken dröm.... Nu inser jag såklart att det kanske inte alls är så att ni ens får elda i den där kakelugnen?

  Ha en fin midsommar! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, tror inte ens att kakelugnen fungerar. Men visst hade det varit mysigt!

   Radera
 2. Men vad roligt! Kul att det blev som du/ni ville :-) Och vilket mysigt klassrum!

  SvaraRadera
 3. Vilket underbart klassrum och så vacker kakelugn! Hoppas det går att elda i den men om inte så pryder den ändå sin plats.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Som jag känner igen mig i detta. Det är något speciellt när man plockar ur eller plockar in till klassrummet. En känsla med många känslor.

  SvaraRadera
 5. Så kul och vilket fint klassråd.
  Kram mamma c

  SvaraRadera
 6. Vad skönt ändå att det faller på plats. Och bra med kollegor som man klickar med. :-)

  Ha en fin semester!
  Kram M

  SvaraRadera
 7. Så fint det blir! Ha nu en skön sommar!
  Glad Midsommar!

  SvaraRadera
 8. Ha nu en superfin och härlig midsommarafton! :-)
  Kram

  SvaraRadera
 9. Vilket mysigt lastrum!

  En liten fråga. Vilken lärarkalender brukar du använda? Jag brukar använda Majemas, men är sugen på att testa någon ny.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Junitjej: jag använder också Majemas. Är väldigt nöjd med den men hittar du en bättre får du gärna berätta om den.

   Radera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.