söndag 11 juni 2017

med smak direkt från köksträdgården

Jag är oftast ganska inrutad när det kommer till pålägg. Jag gillar ost. Hårdost. Men ibland kan det vara gott att lyxa till det med Extra Allt, speciellt om det vankas picknick. I veckan som var hade Englas klass avslutningspicknick (trots att de/vi får sommarlov först på fredag kommande vecka). Vi packade saft, kakor, munkar och frallor. En riktig picknickfanatiker hade också packat melon, jordgubbar och vindruvor men jag är mer fanatiker i tanken ... tänker alltid att jag ska packa en riktig picknick men så blir det bara lite hafsigt i alla fall. Men saften hade smak av melon trots allt så jag var nästan i hamn.Jag blandade hej vilt på mina frallor; hårdost, gurka, tomat, salami, ruccola och färskost med smak av ruccolapesto, nästan direkt från köksträdgården, vilket gav en pikant och fräsch sommarsmak. Idag tänker jag röra ner en klick färskost i min frukostäggröra. Men jag har inte kommit riktigt dit än. Till frukosten alltså. Sitter och bälgar vatten och tar dagen som den kommer i lagom takt. Mañana, mañana. Vi har en födelsedag att fira! Men födelsedagsbarnet gillar att sova lääänge ...

5 kommentarer:

 1. Hoppas din söndag blev toppen nu när den börjar gå mot sitt slut.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 2. Mums med frukostar! Å grattis till födelsedagsbarnet!

  SvaraRadera
 3. Jag gillar både hårdost och mjukost. Men undviker bröd till stor del. Fast ibland lyxar jag till det :-)

  Grattis till födelsedagsbarnet! :-)

  SvaraRadera
 4. Åh jag älskar frukostar, särskilt hotellfrukost som vi åt i helgen :)
  Önskar dig en bra start på veckan och grattis till födelsedagsbarnet.
  Kram Pia

  SvaraRadera
 5. Bara fantasin begränsar oss ;-) Ett försenat grattis till födelsedagsbarnet!

  Kram

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.