tisdag 27 juni 2017

huset av jens daniel burman

Jag läser inte så mycket skräck och jag tittar definitivt inte mycket på skräck - jag är alldeles för lättskrämd för det. Men samtidigt gillar jag ju det ...Det närmar sig jul och Mårten och hans dotter Elsa bestämmer sig för att åka till det ensliga huset i skogen för att fira jul i lugn och ro. Dit ska också Lena komma, Elsas mamma som ligger i ett vaket komatillstånd sedan en bilolycka. När de kommer fram till huset ser det inte ut som när de lämnade det, trots vakande grannar. Det står en stol alldeles innanför dörren, ett jaktvapen saknas ur vapenskåpet och det finns blodspår på en dörrlist. Sent på julaftonskvällen knackar det på dörren och en smutsig, nedkyld och utmattad kvinna snubblar in i huset. Hon får hjälp i form av mat, värme och vila men det finns något annat hon vill ...
Det går inte att sluta läsa så det är en sån där snabb bok där man bara måste nå till slutet. Men slutet sen då ... Nja, jag kan gilla halvöppna slut som litar på läsaren att skapa sig en egen bild men är sluten blir alltför öppna tycker jag att det känns som om det saknas något. Ändå vill jag läsa mer av Jens Daniel Burman.
__________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ (⭐)
Jens Daniel Burman
Huset
Hoi Förlag
ISBN: 9789175579955
Adlibris eller Bokus

3 kommentarer:

 1. Öppna slut är jag inte alltid så road av men det kan få passera ibland. Denna tror jag att jag antecknar...

  Kram

  SvaraRadera
 2. Nope. Inget för mig. Skräck går bort - jag vill sova gott! :-)

  SvaraRadera
 3. Är inget fans AC skräck heller. Men kanske får ge det en chans😰
  Kram mamma c

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.