fredag 2 juni 2017

carolines pris av peter barlach


Nu har jag via Storytel lyssnat klart på den fjärde fristående delen om krögaren Caroline - och Frida Hallgren gör det så bra när hon läser in boken (böckerna). Kan inte tänka mig en annan uppläsare som skulle passa bättre. Böckerna om Caroline är (egentligen) böcker för unga vuxna men jag har fastnat för dem och tycker mycket om dem.

I Carolines pris har det äntligen ordnat upp sig för vår krögare. Hon driver Anstalten med framgång tillsammans med sin vän Bente som nu är gravid tillsammans med sin nye man. Äntligen är det väl dags för lite medvind efter alla motgångar och åtta månader i fängelse? Vi får träffa den "nya" Caroline. Hon som inte rånar köttbilar eller barmhärtighetsmördar sina grannar. Men såklart är det inte Caroline om det inte händer en massa ... 
Nu när restaurangen är välfylld varje kväll har Caroline äntligen råd att anlita en städfirma och hon får kontakt med den karismatiske Ilham från Ilham Städ AB. Allt flyter på enda tills den dag Caroline träffar städerskan Zulfiya som berättar om sin fasansfulla flykt till Sverige. Det verkar som om Ilham har något att dölja och Caroline säger omedelbart upp kontraktet och anställer på egen hand Zulfiya trots att Ilham avråder henne och varnar för att det kan få obehagliga konsekvenser. 
____________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Peter Barlach
Carolines pris (2017)
ISBN: 9789174617016
Lind och Co.
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Även denna noterar jag :D Här får man verkligen bra boktips!

    Kram och trevlig fredag!

    SvaraRadera
  2. Storytel har ju jag så då får man ladda ner och lyssna.
    Kram mamma c

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.