söndag 14 maj 2017

annabelle av lina bengtsdotter

I helgen läste jag manuset till Lina Bengtsdotter's kommande kriminalroman Annabelle. Vid åsynen av den hastigt minskade pappershögen sa Chris: Va, är du redan klar? Men dels läser jag snabbt, dels behövde jag såklart få reda på vad som hänt Annabelle.

Lina Bengtsdotter deckardebuterar med bravur. Hon har lyckats skapa en tankeväckande och trovärdig bladvändare där hon väver samman nutid och dåtid och där de historiska inslagen får en oväntad innebörd för handlingen. Tidigt misstänkte jag en av de manliga karaktärerna och hann sedan ändra mig och låta mina misstankar falla på ytterligare en annan person innan jag sträckläste resten av boken för att få reda på sanningen.Det är en varm sommardag i det lilla samhället Gullspång, på gränsen mellan Västergötland och Värmland, när den sjuttonåriga Annabelle försvinner på väg hem från en ungdomsfest präglad av såväl fylla och droger som sex och destruktiva beteenden. Tidigt ger sig Annabelles pappa ut för att leta efter dottern men hon verkar vara spårlöst försvunnen. Hennes mamma, som alltid varit orolig och överbeskyddande målar upp det värsta scenariot och försvinner in i en psykos. 
Både lokalpolisen och Missing People letar förgäves och snart tillkallas förstärkning från Stockholm. Kriminalarna vid Nationella Operativa Avdelningen, Anders och Charlie åker till platsen för att bistå sina kollegor med hjälp. För Charlie blir det en resa tillbaka i tiden, en tid hon allra helst hade velat glömma (hon har lovat sig själv att aldrig återvända till Gullspång) men nu verkar det förflutna hinna ikapp henne. Medan hon med sin skarpa iakttagelseförmåga försöker ta reda på vad som hänt Annabelle gör Charlie samtidigt en fruktansvärd upptäckt om sin egen uppväxt tillsammans med en alkoholiserad mamma. För att döva sin ångest börjar hon dricka i tjänsten ...

En riktig bladvändare med en oväntad upplösning.

_______________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Lina Bengtsdotter
Annabelle (2017)
Forum
ISBN: 978-91-371-496-91
Förhandsboka den hos Bokus

4 kommentarer:

 1. Det här lät bra.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 2. Åh så roligt :). Fick du också manus via bokus? Jag började läsa Fyra Dagar I Kabul här i onsdags när mitt manus ramlade ner i brevlådan men är inte klar ännu :)

  SvaraRadera
 3. Låter både spännande och tragiskt...

  Ha en bra start på veckan! :-)

  SvaraRadera
 4. Ååå va bra ännu ett boktips från dig ,den ligger nu i vill läsa listan hos mej😀

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.