onsdag 19 april 2017

toner i natten av jojo moyes


Jojo Moyes gör mig sällan besviken. Inte den här gången heller. Sen har jag hört lite delade meningar om den här boken. Somliga gillar den, precis som jag, andra har blivit besvikna eller till och med valt att sluta mitt i. På ett sätt förvånar det mig. Inte att tycke och smak är så olika utan för att jag anser att det här är en typisk Moyes-bok. Har man läst hennes tidigare böcker vet man vad man får. Ett starkt persongalleri, en bok fylld av känslor - och mycket välskriven. En härlig lässtund helt enkelt.

I ena stunden har Isabel allt. Hon är en firad violinist och bor i en fantastisk våning mitt i London tillsammans med man och två barn. I nästa stund har hon förlorat sin man och står på ruinens brant. Helt oväntat ärver hon en gammal herrgård på landet och när grannen Matt erbjuder sig att renovera huset åt henne tackar hon utan tvekan ja.
Isabels omstart i livet visar sig dock bli allt annat än problemfri. Matt har en egen agenda gällande renoveringen. Även hans hustru Laura bär på en hemlighet, fast besluten att ges det hon anser att hon förtjänar och fastighetsmogulen Nicholas smyger girigt runt herrgården som katten kring het gröt eftersom han anser att huset är vägen tillbaka till rikedom. Den mystiske Byron som dyker upp, vems ärenden går han? Isabel och hennes barn är sårbara - vem kan de lita på? 

______________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ 
Jojo Moyes
Toner i natten (2016)
Printz Publishing
Jag lyssnade via Storytel
ISBN; 978-91-882-614-27

5 kommentarer:

 1. Åh, en ny bok av henne! Trevligt!

  Hon gjorde bara ett misstag. Skrev en sån otrooooligt bra första bok (den första jag läste i alla fall) så hon har svårt att nå upp till sin egen nivå, kan jag tycka. :-)

  SvaraRadera
 2. Åh den vill jag också läsa, har inte läst hennes tidigare dock men de finns i min bokhylla :D

  SvaraRadera
 3. Jag blev faktiskt en mula besviken på denna. Inte för att den inte var bra utan jag hade så högt ställda förväntningar. Det är nog inte alltid så lätt att leverera alla gånger.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Tack för tips! Jag har läst två andra böcker av Jojo Moyes och gillade dem :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.