torsdag 20 april 2017

själens osaliga längtan


Det är länge sen jag läste en så underlig bok. Men så finstämd. 

Själens osaliga längtan handlar om att inte vilja och inte kunna släppa taget. Vi har enäggstvillingen Elspeth som dör i inledningen men som kommer tillbaka som en vålnad, vi har Martin som lever med tvångssyndrom som gör att hans fru till slut tröttnar och flyttar - inte bara ut - utan tillbaka till sitt hemland. Martin vill inget annat än att återse hustrun. Men han kan inte släppa taget om tryggheten i lägenheten som han aldrig lämnar och till sist har vi spegeltvillingarna Julia och Valentina, Elspeths systerdöttrar, som ärver Elspeths våning. De träffar på sin mosters vålnad och en händelse gör att Valentina frågar sin moster om hon kan hjälpa henne att dö - och sedan återuppstå. 

Trots att jag gillar boken och ibland till och med skrattar till upplever jag läsningen som bitvis lite ryckig eftersom vissa kapitel bara är en dryg sida långa medan andra är runt 20 sidor.

____________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Audrey Niffenegger
Själens osaliga längtan (2009)
Albert Bonniers förlag
ISBN: 978-91-0-012411-3
Adlibris eller Bokus5 kommentarer:

 1. Det boken tror jag att jag skippar... :-)

  SvaraRadera
 2. Den minns jag att jag läste och gillade. Just nu har jag lite boktorka vilket känns så där...

  Kram

  SvaraRadera
 3. Lät lite rörigt för min smak.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.