tisdag 18 april 2017

semesterläsning på landet

Påsklovet har knappt tagit slut men jag räknar ändå redan ner veckorna till nästa ledighet. Elva veckor. Inte många av dem är fulla femdagarsveckor, tack och lov. Hur många arbetsdagar det är kvar har jag ännu inte kollat upp ...

Om våra planer går i lås åker vi till Danmark tidigt i sommar och kanske en sväng över till Tyskland. Vi var till veterinären nyligen för att ge Alvin vaccin och ett EU-pass så han är i alla fall redo för en utlandstripp. Vi kommer i så fall att campa och det betyder lata dagar tillsammans. Himla härligt.

Osökt kommer jag att tänka på det där med semesterläsningen.
Jag spar gärna tegelstenarna just till långledigheten eftersom jag inte gillar att läsa en bok alltför länge. Det är ibland gisslet med att lyssna till ljudböcker. Det kan gå lång tid innan ett tillfälle ges då jag lyssnar, speciellt då jag är ledig eftersom jag oftast lyssnar på mina jobbraster och då drar böckerna ut ... flytet i läsningen försvinner.


Jag läste Sarah Waters Hyresgästerna förra sommaren. Nu är det dags att ta tag i ännu en bok signerad Waters. 

Har du tips på andra tegelstenar värda att läsa under långledigheten?

3 kommentarer:

 1. Att campa är mysigt, men den tiden är förbi för min del.

  Jag gillade verkligen Ken Folletts historiska trilogi. Ordentliga tegelstenar allihopa. Fast dom har du kanske redan läst :-)

  SvaraRadera
 2. Jag har nog ingen tegelsten att tipsa om, eller ja jag läste igenom alla böckerna om Utvandrarna av Vilhelm Moberg för flera år sedan :D. De kändes som tegelstenar men bra såna jag bara slukade dessa böcker :D

  SvaraRadera
 3. passar ju perfekt, själv läser jag inte så mycket på resor... barnbarnet har en liten babysovsäck ❤️

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.