måndag 17 april 2017

något du inte vet att jag vet - birgitta bergin


När jag får ett recensionsexemplar i handen, så rykande färskt att den inte hunnit ut på marknaden än (nu har den) och inte dykt upp på Goodreads ... Jag får helt enkelt gå tillbaka till Goodreads senare och lägga in den. Jag kör på en intern läsutmaning där. La mig lågt. 52 böcker i år var målet. En bok i veckan. Jag är redan uppe i 31 utlästa böcker. Kanske blir det ett rekordår?

Något du inte vet att jag vet är en fristående fortsättning på Som ett brev på posten (2016).
Jag hade svårt att lägga boken ifrån mig utan satt mer eller mindre och sträckläste den nu under påsk. Bergin har en förmåga att pricka så rätt när det gäller personbeskrivningar. Hon skriver om en brokig och till viss del dysfunktionell familj, precis så som det ser ut i verkligheten. Det är en välskriven och underhållande bok full av känslor.

Det har gått ett år sedan Elsa och Thore, 82 år, förlovade sig ute på ön. Då de samlade sina respektive familjer och då allt gick ... åt pipsvängen. Nu är de lyckligt gifta och har beslutat sig för att återvända hem till ön från Kanarieöarna där de bott, mer eller mindre avskärmade under den här tiden. Återigen bjuder de ut sina familjer och så snart de möts vibrerar luften av anspänning.
När Elsa och Thore förlovat sig skickade de ut brev till sina släktingar med uppmaningar så väl som förmaningar. Flera av släktingarna har kunnat rannsaka och omvärdera sig själva. Trots det är allt inte frid och fröjd. Nya hemligheter har kommit upp till ytan och allting kulminerar under en helg på ön då alla samlas. 


_______________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ 
Birgitta Bergin
Något du inte vet att jag vet (2017)
ISBN: 978-91-76293-78-2

4 kommentarer:

 1. Jag håller precis på med den första i den oemotståndliga trilogin av henne. Tror jag fick tipset av dig? Gillar den :-)

  SvaraRadera
 2. Åh vilken härlig utmaning, skulle kanske också haka på och läsa en bok i veckan :)

  SvaraRadera
 3. 52 böcker har jag oxå som mål att läsa under 2017 :)

  Jag ligger dock efter Dig då jag håller på med bok nr 20 Häxan av Camilla Läckberg :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.