lördag 29 april 2017

kärleken kommer och kärleken går av stefan åsberg


Stefan Åsberg hörde av sig till mig och undrade om jag ville läsa och recensera hans bok, Kärleken kommer och kärleken går. Vilken ära! Det gjorde jag så klart gärna, även om jag måste erkänna att jag, när jag fick boken i min hand inte blev överdrivet exalterad vid åsynen av omslaget. För mig är omslagsbilden oerhört viktig. Lockas jag eller lockas jag inte av den? Det är en hårfin gräns och första intrycket är av så stor vikt. Det kan vara avgörande för om jag väljer att läsa en bok eller inte. 

Dock är jag glad att jag fick den här boken som ett recensionsexemplar för jag hade inte velat vara utan läsglädjen den ger. Även om jag bitvis tycker att vissa utläggningar är alltför långa eller till och med onödiga (Roberts skrivande till exempel känns irrelevant för handlingen) är det ett starkt driv i berättelsen som för den framåt och jag vill inte sluta läsa eftersom jag bara måste få veta hur det slutar.

En bra och driven berättad relationsroman om kärlek, kontrollbehov och allt däremellan. Verkligen läsvärd ...

Robert och Erna träffades i yngre medelåldern för sju år sedan. Den första förälskelsen har som väntats mattats av men steget därifrån har varit alldeles för långt. Nu balanserar deras äktenskap många gånger farligt nära branten. Inför Ernas stundande femtioårsdag planerar Robert en lyxkryssning i Medelhavet som han hoppas ska få dem att hitta tillbaka till varandra.
Samtidigt verkar Ernas dotter Cecilia må allt sämre i äktenskapet med Andreas. Han som tog henne med storm för sex år sedan verkar nu vara alltmer kontrollerande, oberäknelig och hotfull.  
________________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ 
Stefan Åsberg
Kärleken kommer och kärleken går (2016)
Vulkan
ISBN: 978-91-639-1508-6

2 kommentarer:

 1. Omslaget är viktigt. En gripande titel och ett iögonfallande omslag!

  Önskar dig en fin valborg!
  Kram Christina

  SvaraRadera
 2. Jag går mycket på omslaget. Ungefär som en fin etikett kan göra att jag väljer ett vin ;-) Sen vet jag att det där med omslag/etikett inte har med innehållet att göra alla gånger, men jag är helt klart lättlurad :-)

  Ha en fin valborg!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.