måndag 10 april 2017

glasklart - av karin wahlberg


För ynka tio kronor (man bara måste älska loppis) la jag vantarna på den sista delen i Karin Wahlbergs kriminalserie - Glasklart. Nu har jag dem alla i hyllan. Även hennes två böcker Än finns det hopp och Livet går vidare som inte är kriminalare utan relationsromaner som skildrar 50-talets sjukvård och livet i och kring lasarettet.

Deckarserien berör också sjukvården. Glasklart är Wahlbergs åttonde bok om kriminalkommissarie Claes Claesson och hans fru, överläkare Veronika Lundborg.  

Boken handlar om Hilda Glas, snart färdigutbildad läkare som har återvänt till sina hemtrakter för att göra AT-tjänst på Oskarshamns lasarett. Kanske är det hennes undermedvetna som fört henne till samma sjukhus som hennes mamma avled på. Hilda råkar komma över sin mammas journal och inser att hon måste ta tag i sin outredda bakgrund. Det är något som inte stämmer. Vad är det för en mystisk sjukdom som tog moderns liv och var verkligen hennes fars död en olycka?

Det är valborg. Claes Claesson har åkt med sin familj till den lilla glasbruksorten Hjofors för att trivsamt valborgsfirande. Trängseln runt majbrasan tilltar och stämningen är på topp. Men idyllen rämnar hastig när man plötsligt känner stanken av bränt kött. Ett grotesk upptäckt görs, en död manskropp mitt bland lågorna. 

___________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ 
Karin Wahlberg 
Glasklart (2011)
Wahlström och Widstrand
ISBN: 978-91-46-22123-4
Adlibris eller Bokus

10 kommentarer:

 1. Älskar Karin Wahlbergs böcker, kanske för att hon är gynekolog i botten och skriver mycket om sjukhusmiljön i sina böcker! Har nog bara läst en eller två böcker av henne, så jag har en del att läsa ser jag!

  SvaraRadera
 2. Har läst några men inte alla inser jag så det blir biblioteket. Just nu läser jag "Minnespusslet" av Agneta Friis. Verkar ok så här långt...

  kram

  SvaraRadera
 3. Låter som en spännande bok och billig dessutom!!

  SvaraRadera
 4. loppis är toppen, jag har gjort lite fynd idag :)

  SvaraRadera
 5. Vilket bra pris på en bra bok.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 6. Har läst alla hennes böcker, lilla staden som är miljön är också min lilla Hometown!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 7. Jag har faktiskt inte läst Karin Wahlbergs böcker, men vet att de är mycket populära på biblioteket. Den här verkar onekligen väldigt spännande, bra tips!

  SvaraRadera
 8. Den där boken låter spännande och obehaglig på en och samma gång!

  Ha en fin påskhelg!
  Kram

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.