tisdag 25 april 2017

årets bok 2017


Spännande. Nu är Årets Bok 2017 nominerade. Av de tolv har jag läst två; Sanning och skvaller samt Björnstad. Spontant blev jag lite förvånad när Sanning och skvaller dök upp som en av de nominerade. Visst var den bra, men årets bok? Björnstad var också bra men tar upp ett sådant ämne som gör att jag mår illa. Fruktansvärd på sitt sätt. Avskalat och naket.


Nu är jag sugen på att läsa ett flertal av böckerna i listan. Bland annat Liane Moriarty's Andras vänner, Alex Schulman's Glöm mig, Elisabeth Nemert's Vargarnas tid och Kathrine Webb's Italienska nätter. Dock är jag inte det minsta sugen på att läsa fler romaner av Elena Ferrante.

Har du läst några böcker från listan?
Vilka är du sugen på att läsa?


7 kommentarer:

 1. Jag har läst Björnstad, Glöm mig och andras vänner. Hennes nya namn började jag på men avslutade den inte. Ska kolla in böckerna lite närmare...

  Kram

  SvaraRadera
 2. Tack för boktips alltid välkommet😀

  SvaraRadera
 3. Kollade in listan och ser att jag inte har läst någon av böckerna. Är ju dålig på att hinna läsa böcker!Har en hel hög här hemma som väntar på att läsas. Igår kom en bok i brevlådan (från bloggaren Anni) som jag ser fram emot att läsa och det är : "Vända hem" debutroman av Yaa Gyasi, har hört så mycket om den!

  SvaraRadera
 4. Alex Schulman´s har jag lyssnat på, helt okej. Dom andra vet jag inte.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 5. Jag har inte varit så flitig med läsandet på sistone. Glöm mig är den enda jag läst, och Björnstad började jag med, men gav upp.

  SvaraRadera
 6. Har inte läst någon, men nu när jag kommit igång med läsningen ska jag se till att läsa något :D.

  SvaraRadera
 7. Håller med! Jag blev också förvånad över Curtis Sittenfeldts bok. Jag ska kolla in listan lite mer och försöka läsa de jag inte läst. Det borde vara bra böcker :)!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.