tisdag 14 mars 2017

stekta gröna tomater

Stekta gröna tomater på Whistle Stop Café av Fannie Flagg

Det här är en gammal goding till bok som jag läste första gången som tonåring och därtill också såg filmen (men den minns jag inte så väl) och som tål att plockas fram ur hyllan igen för en ny genomläsning. Jag sträckläste den i söndags. 

Berättelsen bygger på karaktären Ninny Threadgoodes minne. Hon är nu gammal och minns tillbaka på hur det var i den lilla sydstatsstaden Whistle Stop där man kunde äta goda stekta gröna tomater vid caféet som ägdes av den vildsinta Idgie och hennes väna väninna Ruth. Där inträffar också ett mystiskt dödsfall. Mord sa man, men man hittade varken mördare eller kropp. Vad hände egentligen? Och vad hände med de båda kvinnorna på caféet och stadens alla andra excentriska invånare?

_____________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ 
Fannie Flagg
Stekta gröna tomater på Whistle Stop Café (1992)
ISBN: 91-34-51310-8

5 kommentarer:

 1. Jag såg filmen nån gång i förhistorisk tid, men minns inte ett smack... Så är det alltid när jag bara har sett en film en gång :-)

  SvaraRadera
 2. Länge sedan jag läste den men jag minns i alla fall att den var bra. I dag hämtade jag "Saker vi inte säger" på bibblan så tack för tipset!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Har sett filmen och har för mig att jag tyckte om den.
  Kram mamma c

  SvaraRadera
 4. Det låter som en bra bok. Tack för tipset. :-)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.