lördag 11 februari 2017

sommar på strandpromenaden

Först tyckte jag att det var galet att läsa en bok med en somrig titel just nu men så fick jag slut på all annan läsning och fick ta den här boken ur hyllan trots bister vinter utanför. Och nu kan jag säga att jag äntligen har läst Jenny Colgan's andra bok om Polly (och lagom till det blir sommar här läser jag kanske uppföljaren Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden).

Sommar på strandpromenaden är en mysig feelgood-roman som ger härlig verklighetsflykt. Väl värd att läsa.


I det lilla fiskeläget i Cornwall ler livet mot Polly Waterford. Hon älskar sin tillvaro i den vackra kuststaden, sitt fallfärdiga och mossiga fyrtorn, sitt arbete på bageriet, sin lunnefågel Neil och sin pojkvän Huckle. 

Men ingen berättelse utan problem! 

När bageriets ägare, den bistra Gillian Manse, plötsligt dör faller bageriet och dess verksamhet i Gillians systers händer. Hon i sin tur låter sin odräglige son Malcolm lägga sin mycket bristfälliga affärs-näsa i blöt. Det som en gång gjorde bageriet på strandpromenaden så berömt börjar nu i allt snabbare takt att raseras. 

Samtidigt brottas Huckle med plikter som han trodde att han hade lämnat bakom sig och Polly börjar få svårt att hantera hans allt längre perioder av frånvaro. När sedan Neil inte längre är hennes ständiga följeslagare blir hon alltmer deprimerad. Hennes pojkväns och hennes fågels frånvaro och det faktum att hon inte längre har ett arbete att vara stolt över lägger sig som ett ok på hennes axlar.

Och sen drar stormen in och släcker alla ljus. Till och med fyren slocknar.

_____________
⭐⭐⭐⭐⭐
Jenny Colgan 2015
Sommar på strandpromenaden
ISBN: 978-91-7679-024-3

5 kommentarer:

 1. Tror jag lyssnat på någon av dessa böcker.
  Ha en fin helg.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 2. Haha! Du håller dig verkligen till off-season just nu när det gäller läsning :-)

  SvaraRadera
 3. Skönt att drömma sig tillbaka till sommaren ;-)

  SvaraRadera
 4. Dom där böckerna har jag läst och dom är riktiga må bra böcker tycker jag. Nu ska jag utnyttja rabatten och beställa en bok av Kristin Emilsson " In i minsta detalj" heter den. Hoppas den är lika bra som den förra jag läste av henne, "Den som väntar" hette den....
  Kram♥

  SvaraRadera
 5. Läsvärda blir min kommentar :D

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.