lördag 18 februari 2017

låna är silver råna är guld

Pensionärsligan är tillbaka. Låna är silver, råna är guld är uppföljaren till Kaffe med rån som jag läste för inte alls länge sen. Fylld av humor och galna upptåg.

Det är svårt att inte charmas av gamlingarna med Märtha i täten. Liksom Kaffe med rån är det här en söt och dråplig historia,


Märtha och hennes vänner slår med löständer och elrullstolar till mot casinot i Las Vegas innan de återvänder hem till Sverige med de trögtänkta poliserna hack i häl. Bara för att springa rakt i armarna på ett kriminellt MC-gäng. Märtha låter sig dock inte skrämmas utan bjuder på rån och hjortronlikör samtidigt som vännerna planerar nästa stora stöt. Kanske kan MC-gängen användas i deras brottsliga verksamhet? Men tänk om de försöker lura gamlingarna? Pensionärsligan ställs inför stora utmaningar där deras fokus är att få in bra med pengar så att de i sann Robin Hood-anda kan, inte bara ta från de rika, utan också ge till de fattiga så att samhället blir bättre.

______________
⭐ ⭐ ⭐ 
Catharina Ingelman-Sundberg
Låna är silver, råna är guld - 2014
ISBN: 978-91-37-14120-6
Forum2 kommentarer:

  1. Den första har jag läst - och gillade, den här visste jag inte att den fanns. Läser den gärna :-)

    SvaraRadera
  2. Tittar in och önskar dej en god natt! Hälsningar från en slutkörd Susjos, som undrar när jag kommer att öppna en bok nästa gång?

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.