lördag 4 februari 2017

hemliga klubben - fallet med den försvunna flaggan

Den här jobbveckan har innehållit möten i stort sätt varje dag. Nu är jag definitivt värd en lat helg. Det ska bli så skönt. Torsdagen var i princip min enda tidiga dag och då kraschade jag i soffan och sov bort hela eftermiddagen. Det är soffan och jag. Jag sover en stund varje eftermiddag men nu har jag i alla fall ökat på dosen Niferex (järntabletter) till den dubbla och på måndag ska jag iväg och ta kompletterande prover på min sköldkörtel så förhoppningsvis ligger problemet där och går över om några veckor. Är trött på att vara trött. Även om jag förstår att det får vara så just nu. Det går ju över.

Trots trötthet har jag hunnit läsa en hel del. Den här veckan orkade jag gå till och från jobbet tre eller fyra av fem dagar så då hann jag förstås avverka en del på ljudbok också. Perfekt.

Hemliga klubben - fallet med den försvunna flaggan av Susanne MacFie läste jag för mina elever nu i veckan. Extra kul eftersom handlingen är förlagd i vår hemstad Alingsås. 


Moa och Måns som har deckarklubben Hemliga klubben besöker Rådhuset med sin klass. Där råkar de höra talas om en försvunnen flagga som ska hissas till den årliga Tomteparaden och mysteriet tar fart. Snabbt ringar Moa och Måns tre misstänkta som alla tycks ha anledning att stjäla flaggan. Men tiden är knapp. Snart är det Tomteparad och flaggan måste hissas!

Hemliga klubben-böckerna är spännande pusseldeckare för bokslukare. 6 år - och uppåt. Klassen gav den full poäng.

5 kommentarer:

 1. Var med min minsta och köpter en ny bok igår, hon valde "Rum 213"

  Oftast brukar vi gå till bibblan men igår slog vi till på en!

  Älskar när flickorna vill läsa eftersom jag läser så mycket själv!

  Önskar dig en fin helg!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 2. Hoppas din trötthet går över snart! Måste vara himla jobbigt...

  Ha en fin lördag!

  SvaraRadera
 3. Kanske kan vara något för ena barnbarnet. Trevlig helg.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 4. Den noterar jag för kanske passar den min årskurs. Annars är det bra att ha som tips till någon annan.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Två av mina barnbarn skulle nog gilla dom böckerna. Men fy så jobbigt med tröttheten, hoppas på bättring för dig
  Kramar♥

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.