torsdag 16 februari 2017

flugfiskarens dotter av theréze ingmarson

Jag laddade först ner Flugfiskarens dotter som ljudbok men kom inte alls överens med uppläsaren. Jag har sagt det förr och säger det igen, det är A och O det där, men samtidigt också så individuellt. Vad jag tycker om en röst är motsatt för någon annan. Men om jag inte får ett gemensamt flöde tillsammans med uppläsaren väljer jag att sluta och i stället läsa boken på egen hand. Jag gör ju alltid dubbelt, alltså parallell-läser två böcker. Lyssnar till ljudbok när jag tar promenader, duschar, viker tvätt ... och läser på egen hand all övrig tid, haha. Jag kan inte säga vad jag föredrar mest. Att läsa själv tror jag, men samtidigt älskar jag läsning och vill ha en ljudbok i lurarna all "dötid" så att ingen tid går till spillo.

Hur som helst; jag ville ändå läsa boken och så fick jag chansen att via Hoi förlag recensera den.


Jag tyckte mycket om boken från allra första sidan. Det är någonting med Theréze Ingmarson's sätt att skriva korta, ibland smått avhuggna meningar (som jag också föredrar att göra) som ger ett sånt driv in i berättelsen. Det är lätt att förflyttas hela vägen till Älvdalens skogar. Hon fångade mig där - och jag kom återigen på mig själv att önska att jag också bodde mer lantligt och enkelt, mer nära naturen och det kravlösa i att inte uppleva den ständiga stressen som en stad, stor som liten, lätt förmedlar.

För huvudpersonen Sophie ter sig förvisso verkligheten inte helt stressfritt. Hon har kommit till Älvdalen från västkusten för att förverkliga sin döde pappas önskan om att bygga en timmerstuga på den tomt han köpt åt henne. Sophies plan är att stanna över sommaren och återuppleva minnen från barndomen. Men tillvaron blir inte alls så fridfull som hon hoppats på.

Samtidigt som hennes känslor för barndomsvännen Christer oväntat och smått ovälkommet bubblar upp vägrar hennes ex Stefan att släppa taget om henne. Han skickar ideligen obehagliga sms som blir alltmer hotfulla.

Dessutom kör det runt en okänd bil i byn, en björn håller sig otäckt nära i skogen och när Sophie kommer på besök till bygget får hon reda på att det betyder otur om en kvinna besöker ett husbygge. Ska det nu vila en förbannelse över timmerstugan?

__________________
⭐⭐⭐⭐⭐ (Det är lätt att ge boken full pott).
Theréze Ingmarson
Flugfiskarens dotter 2015
Hoi Förlag
ISBN: 978-91-7557-960-3

5 kommentarer:

 1. Husse som alltid lyssnar tycker också att uppläsaren är A och O. Denna bok gör jag en notering om!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Det är så viktigt med vilken uppläsare det är som läser ljudböckerna. Nu kommer jag inte ihåg vem, men det är en som jag inte kan med heller. Hoppas du får en fin eftermiddag. Kram Annika

  SvaraRadera
 3. Få se om jag orkar att lyssna. Jag har precis laddat ner Flickan på Kyrkogården av Marie Gustavsdotter.
  Kram mamma c

  SvaraRadera
 4. Visst är uppläsaren viktig. Fast jag lyssnar inte så ofta på böcker, kan själv, typ ;-)

  SvaraRadera
 5. Kan bara hålla med om det där med uppläsaren. Så viktigt med rätt röst. Bara titeln får mig att vilja läsa den här boken eftersom min far var en hängiven flugfiskare :) Kramar Liza

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.