onsdag 22 februari 2017

där regnbågen slutar

Vill man läsa en härligt varm och romantisk roman med tankeväckande budskap (och förutsägbart slut) - och det vill man - är Där regnbågen slutar ett perfekt val. Riktiga feelgood-romaner är så härliga i all sin förutsägbarhet. Man vet, på något sätt, att det ordnar sig och med livet runt omkring är det ibland skönt att krypa upp i soffans favorithörn och läsa det förutsägbara. Det trygga och det varma. Det gillar jag mycket.


Där regnbågen slutar är uppbyggd med mail-konversationer, brev, snabbmeddelanden och ett eller annat sms och det kan tyckas stelt och långtråkigt men faktum är att Cecelia Ahern skriver med ett sådant härligt driv och inlevelse att det aldrig blir långtråkigt med all den här skrivna konversationen. 

Rosie och Alex är bästa vänner sedan barndomen. De har hållit ihop i vått och torrt genom den busiga barndomen och de rebelliska tonåren. När livet äntligen kan börja "på riktigt" med utekvällar och dejter skiljs deras vägar dock åt. Inte så att de tappar kontakten men Alex flyttar med sin familj från Dublin till USA. Åren går och där blir han kvar.

Rosie är på väg att flytta efter honom för att plugga i Boston men något dyker upp som förändrar hennes liv och gör att hon stannar kvar på Irland.

Vänskapen dem emellan är viktig och stark men ställs hela tiden på prov. De avskyr varandras pojk- respektive flickvänner och sedermera män och hustrur och utan att avslöja det för den andre funderar både Rosie och Alex på om det är meningen att de bara ska vara vänner eller om deras känslor för varandra egentligen är starkare än så. Missförstånd, omständigheter och ödets nycker håller dem isär. Åren går, avståndet och nya relationer lägger hinder i vägen. 

Så bra att jag genast valde en ny bok av Cecelia Ahern ...
______________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ 
Cecelia Ahern
Där regnbågen slutar - 2004
ISBN: 978-91-7028-230-0

3 kommentarer:

 1. Tack för tipset och boken är noterad. Själv läste jag precis "Den glömda rosenträdgården". Förutsägbart slut även i den men mysig avkoppling för stunden!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Tack, det här lät bra.
  Kram mamma c

  SvaraRadera
 3. Undrar om inte jag har läst den? Satte i såna fall inte några djupare spår, eftersom jag inte riktigt vet... ;-)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.