torsdag 23 februari 2017

björnbärssommar - livet i hope's crossing


Björnbärssommar är en relationsroman som jag tyckte mycket om från början. Men tillslut tyckte jag nog att boken var några sidor för lång och att (vi har pratat om det förut) det förutsägbara slutet skulle komma några kapitel tidigare. Det blev en lite onödigt utdragen väntan med utfyllnad, anser jag. Men det är en fin feelgood, absolut. 

Claire lever ett anspråkslöst liv i Hope's Crossing i Colorado. Hon är ensamstående mamma och driver en framgångsrik smyckesaffär. Hon har ingen tid för romantik sedan hennes man lämnade henne för en yngre fru. Men vad spelar det för roll? Hon lever ett rätt behagfullt liv ändå med familj och vänner.

Men så dyker hennes bästa väns lillebror upp i staden i rollen som dess nya polischef och i samma veva råkar Claire ut för en tragisk bilolycka som tvingar henne att ta det lugnt och förlita sig på andras hjälp - i synnerhet på Reiley McKnight, polischefen. 

Vågen av rån som begåtts av ungdomar i staden och som föranlett den hemska olyckan blir en väckarklocka för stans alla invånare. Känslan av samhörighet har gått förlorad under de senaste åren men en mystisk välgörare, kallas för Hoppets Ängel, försöker sprida kärlek och inspiration till stadens invånare. Kan människorna slita sig ur sin misstänksamhet och sina förutfattade meningar, kan de bortse från sin egen uppväxt och släppa gamla hjärnspöken och börja leva de liv de egentligen önskar?

____________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ 
RaeAnne Thayne
Björnbärssommar - Livet i Hopes Crossing
Storytel

3 kommentarer:

 1. Gör även en notering om den. Gillar nämligen genren just nu...

  Kram

  SvaraRadera
 2. Låter som en bra bok men som du skriver ibland blir de onödigt långa. Kram Suss

  SvaraRadera
 3. Utfyllnader av det slaget gör att jag börjar skumma boken och missar ibland saker som jag borde ha läst ;-)

  Ha en braig fredag!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.