fredag 20 januari 2017

sune i fjällen av sören olsson och anders jacobsson


På jullovet såg jag filmen tillsammans med familjen och nu håller jag på att läsa boken (två kapitel kvar) för eleverna i min klass. Bok- och filmmanuset skiljer sig åt till viss del. I filmen finns till exempel inte lillasyster Isabelle med alls och dejten som Sune försöker "hjälpa till med" är i boken mellan hans storasyster Anna och skidläraren Adrian och inte alls mellan Sophie och Santos som i filmen. Men visst flimrar filmscenerna förbi när jag läser. Många elever har också sett filmen och kan relatera. 

Men, jag föredrar nästan uteslutande boken framför filmen. Hur är du?

__________
⭐⭐⭐⭐
Sören Olsson och Anders Jacobsson
Sune i fjällen
ISBN 9789176210086
Köp ex hos Adlibris eller Bokus

2 kommentarer:

  1. Jag föredrar oftast boken så det är inte alltid att jag väljer att se filmen om jag läst boken. tvärtom går däremot bra!

    Kram

    SvaraRadera
  2. Oftast har jag läst boken innan jag ser filmen, och då har jag skapat mig en egen bild av personer och miljöer. Detta gör att jag som regel blir besviken när jag ser filmen för det var liksom inte så jag tänkt mig det hela. Sen är ju vissa tankar väldigt svåra att återskapa på film.

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.