onsdag 11 januari 2017

ensam kvar


Den här boken är jag sugen på att läsa. 
En driven psykologisk spänningsroman som väcker frågor om verklighet och fiktion.

Jag brukar inte läsa thrillers men det är något med den här handlingen som lockar mig. Jag tänker lite Hungerspelen-look-alike fast med en vassare thrillertappning. 

Handlingen:
En miljon dollar till vinnaren. En kvarts miljon till tvåan. Hundratusen till trean. Teveprogrammet, den påkostade realityserien I mörkret, lockar många sökande. Tanken är att de sammanlagt tolv deltagarna ska försöka överleva i den otillgängliga vildmarken i New England. 

Zoo är en av deltagarna. Hon är trött på sitt enahanda vardagsliv och längtar efter utmaningar och spänning i sitt liv. Här möts hon av tuffa utmaningar, den ena svårare än den andra. När maten inte räcker får deltagarna lära sig att överleva på ekorrar och andra smådjur, bygga vindskydd och rena vatten. Produktionens programledare, inslagsproducenter och assistenter finns oftast i närheten och övervakar de tävlande. Dolda kameror och mikrofoner finns uppsatta runt deras olika läger. Fram till en dag då de inte syns till längre ...

Det är tyst och öde i den djupa skogen. Zoo fortsätter att kämpa sig fram. Hon är ensam nu, utan sitt lag.

Under vägen möts hon av förstörda hus och bilar, krossat glas, krockade bilar och omkullvälta bussar - och så den envisa stanken förstås, överallt. Hon tänker att teveteamet har gjort ett riktigt bra jobb. Men ... sakta kryper en känsla över henne, en insikt och bilder av det hon sett flimrar förbi. Kropparna, likt dockor, och vad betydde lappen hon såg på marken? Epidemi ...?

Ett starkt obehag kommer över henne. Hon måste hitta hem. Nu gäller det överlevnad på allvar.

4 kommentarer:

 1. Det där lät spännande.
  Kram mamma c

  SvaraRadera
 2. Jag har stått med den boken i handen två gånger på bibblan och satt tillbaka den varje gång. Det borde jag kanske gjort...

  SvaraRadera
 3. Ännu ett tips..men inte riktigt min genre...tror jag?!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.