måndag 23 januari 2017

björnstad av fredrik backman


I alla Fredrik Backmans romaner finns ett uns smärta, men där har också alltid funnits humor och värme som väger upp. Björnstad är hans hittills djupaste bok fylld med smärta och allvar. Backman skriver med ett sådant stort och unikt författarskap där han målar med både ord och känslor. Här finns förvisso värme också, men knappast någon humor så är det vad man är ute efter är Björnstad inte boken att välja. Ändå är det just boken som alla bör läsa, anser jag.

Allt handlar om en stad, om hockey, ett lag, en klubb, om lojalitet, grupptryck och manlighet. Om vikten att vara sammansvetsad och aldrig ensam. Och så handlar det om just det. Att våga gå mot strömmen och stå upp för vad som är moraliskt rätt. Att våga vara ensam.

______________
⭐⭐⭐⭐⭐
Fredrik Backman 
Björnstad
ISBN 9789164204967
Köp exempelvis hos Adlibris eller Bokus

6 kommentarer:

 1. Tack för tipset.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 2. Har stött på den i flera bloggar så jag får genast göra en anteckning om den. börjar bli tunt på bokfronten...

  Kram

  SvaraRadera
 3. Låter som en intressant bok. Jag har nu kommit in ordentligt i min bok men på vardagarna hinner jag ju knappt läsa :) Kram Suss

  SvaraRadera
 4. Den är jag sugen på att läsa kram

  SvaraRadera
 5. Den hade jag nedladdad på plattan, men den hade gått ut innan jag kom till skott. Kanske ska jag låna om den? Men jag känner för nåt "lättare" just nu, tror jag.

  SvaraRadera
 6. Äntligen har jag läst lite nu när jag haft semester! Läst ut "Jag heter inte Miriam" av Majgull Axelsson, en tung men så läsvärd bok!
  På planet hem läste jag ut Hjort-Rosenfeldts : "Den stumma flickan", den var verkligen spännande!!!
  Nu har jag börjat på Sofie Sarenbrants : Avdelning 73.
  Men anar att nu med flytt och allt så blir det inte mycket läst...

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.