onsdag 28 december 2016

själakistan - ann rosman

Nu är det ett bra tag sedan sist jag läste en deckare. I somras senast, tror jag. Nu på jullovet var det dags igen. Valet föll på Själakistan av Ann Rosman. En för mig ny författare att göra bekantskap.

Jag kommer garanterat att läsa fler av hennes böcker. Betyget blir:

⭐⭐⭐⭐⭐


På bokens framsida står det "Jo, visst är hon lik Camilla Läckberg - men Ann Rosman är snäppet vassare." -- Dagens Nyheter. Och ja, Ann Rosman är inte bara snäppet vassare än Camilla Läckberg, hon förtjänar inte ens att bli jämförd med Läckberg om du frågar mig. Läckberg kan en konst och gör den bra. Hon marknadsför sig och drar in pengar. Men hennes författarskap hänger jag inte upp i granen direkt. 

Men tillbaka till Rosman. 

En skolklass gör en makaber upptäckt under en klassresa till Carlstens fästning i Marsstrand. Liket efter en kvinna i medeltida kläder och utan huvud påträffas vid den gamla Offerstenen. Samma dag gör fru Wilson en lika makaber upptäckt då hon får syn på ett kvinnohuvud i sin trädgård.

Den rättsmedicinska undersökningen visar att huvudet och kroppen inte hör ihop och det står klart att man har att göra med en mycket kylig och kalkylerande gärningsman. 

Kriminalinspektör Karin Adler och kollegorna Folke och Robban befarar att det kan finnas fler offer och snart får polisen i Trollhättan upplysningar om ännu ett makabert fynd. En styckad kvinnokropp - utan huvud.

Nutid vävs ihop med dåtid så att två historier löper parallellt med varandra och ökar på spänningen men ganska så snart gissar jag mig till vem gärningsmannen är ...

5 kommentarer:

 1. Jag försökte ge mig på den men nej. men nu blir jag nyfiken igen för att så många är nöjda med hennes böcker... Bibblan blir det i alla fall i dag .D

  kram

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset. Jag lyssnar förnärvarande på Mikael Ressem.
  Kram mamma c

  SvaraRadera
 3. Kul att du skriver det om Läckberg. Försökte mig på en av hennes böcker för ett år sedan. Men den förblev oläst. :) Tack för tipset och ha ett gott slut på 2016. Kram Annika

  SvaraRadera
 4. Bra boktips :) och jag gillar riktiga böcker mycket mer än e-böcker.

  GOTT NYTT ÅR!

  LOVE Maria

  SvaraRadera
 5. Spännande!Något för mej som gillar deckare! Tack för tips :-)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.