måndag 19 december 2016

michelle knight - elva år i fångenskap

Jag är periodare och nu har jag lite grann snöat in mig på att läsa biografier. Välskrivna är de oftast oerhört gripande och visst lär man sig något av varje människoöde man möter - oavsett om det är genom en bok eller i verkliga livet?!

Nu senast läste (lyssnade via Storytel) jag boken Elva år i fångenskap - kidnappad, inlåst och bortglömd av Michelle Knight och Michelle Burford.

I nära elva år var Michelle Knight i Ariel Castros våld, inlåst i hans hus i Cleveland, Ohio. Hon var hans första kidnappningsoffer lockad till hans hem i augusti 2002. Då var hon 21 år gammal. Hans andra offer var knappt 17-åriga Amanda Berry och ett år senare kidnappade han Gina DeJesus bara 14 år gammal.

De tre kvinnorna lyckades fly efter flera år i fångenskap. Både Amanda och Gina sökte snabbt upp sina familjer igen men Michelle vägrade att träffa sin mamma. Hon fick hjälp av sociala myndigheter att hitta ett boende. 

Michelles son Joe var bara drygt två år när hon kidnappades och den ständiga tanken på honom var hennes enda hopp under åren i fångenskap. När hon sedan blev frigiven fick hon reda på att sonen adopterats som fyraåring och sedan dess har hon avstått från att träffa honom. Ändå är det Joe hon älskar mest av allt ...


HÄR kan du läsa mer. 


Det är en oerhört gripande historia. Inte bara själva kidnappningen och åren som fånge utan också tiden före kidnappningen beskriver Michelle också som både gripande och hemsk. Hennes uppväxt är långt från idyllisk och hon får utstå sexuella övergrepp. Som femtonåring rymmer hon hemifrån och får erfara livet som hemlös. 

You cant break what is already broken, you can only make it stronger

Stjärnor till boken

⭐⭐⭐⭐⭐

1 kommentar:

  1. Den låter läsvärd men ibland tycker jag det är svårt att läsa om för tunga saker. Men jag litar på ditt omdöme och noterar den!

    Kram

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.