lördag 19 november 2016

pixi-adventskalender

Ibland behöver man påminna sig om barndomens favoriter. När det var dags att välja ny högläsningbok till min klass rotade jag och en kollega runt i vårt svenskaskåp med skönlitteratur. Båda två blev vi alldeles åh:iga och ah:iga när vi hittade Prosten-trilogin. Minns att jag läste den som barn och tyckte mycket om.

Dagens barn är förvisso mer moderniserade ... men den har ändå fallit väl i smaken trots sitt då och då rätt gammalmodiga språk. Vilket har blivit bra samtal kring omodernt språk - vad är det?


Nu har vi läst ut första boken om Carl och Anton vilket passar bra för nu vill jag börja läsa vintersagor och så småningom glida in på julberättelser. Det är ju en förhållandevis kort tid kvar innan jullovet.


På tal om kort tid fram till jul ... när jag satt och gjorde läromedelsbeställningar köpte jag också en del skönlitterärt till eleverna samt snubblade på en Pixi-adventskalender. Vilket lyckokast. Eleverna kommer få varsin Pixi-bok med sig hem. Nu slipper jag planera och förbereda kalendrar. Perfekt. Och så mysigt. Har aldrig tidigare kommit i kontakt med en bok-adventskalender så det kommer att bli lika spännande för mig som för eleverna - hoppas jag.

Jag köpte min adventskalender hos Adlibris

5 kommentarer:

 1. Vilken trevlig kalender! Just nu har vi en högläsningsbok som handlar om zombies och barnen tokgillar den! Finns flera delar så vi läser den parallellt både i fyran och femman!

  Härlig header du har nu och så kloka ord!

  kram

  SvaraRadera
 2. Så mysig adventskalender ❤️ ...
  & Adlibris är bra!

  /Kram
  Pst...Så söt Header :)

  SvaraRadera
 3. Köpte faktiskt en sådan till vårt minsta barnbarn förr förra året.
  Kram mamma C

  SvaraRadera
 4. Nån sån bok har jag aldrig sett... Perfekt ju! :-)

  SvaraRadera
 5. pixi adeventskalender hade vi till Hugo förra julen :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.