fredag 18 november 2016

mindfulness för losers

Christoffer Holst har kommit med en ny bok - Mindfulness för losers. Tyckte man om hans debut - Mitt hjärta går på - kommer man att tycka ännu bättre om hans nya bok.

Det är lite Emma Hamberg över Holst's språk - vilket inte är en negativ härmning utan det faller sig helt klart perfekt, kanske för att jag tycker så mycket om Hambergs böcker och sätt att skriva. Det är korta, rappa kapitel, vilket är finemang för någon som mig, som tycker om att göra avslut och sätta bokmärket vid nytt kapitel. Inte alltid läge när kapitlen är tätskrivna och flera sidor långa. Nu bjuder i stället Holst på "bara-ett-kapitel-till-läsning" vilket ger ett bra driv i läsningen.


tack - Bokfabriken - för recensionsexemplar 

Pamela är en Jämtländsk ung kvinna som lite grann har fastnat i ungdomsåren och föräldrarnas källare. Det var kanske coolt med källare och egen våning under tonåren, men inte när man förbli kvar där ... Pamela känner inte att hon hör riktigt hemma i Solvik. Inte på frisören, där hon jobbar med att klippa sin före detta rektor och hans fru, inte i källaren och inte bland sina gamla vänner som efter Pamelas medverkan i teve-satsningen Heta nätter. Hon har kommit tillbaka till byn Solvik förändrad, men ändå densamma, men blir utstött.

När föräldrarna åker utomlands på semester passar Pamela på att låna sin pappas veteranbil och åka till Stockholm för att förverkliga sina drömmar:
Att bli fri.
Att träffa den amerikanske skådespelaren Wade Crust - som Pamela har en hemlig crush på - och nu ska han till Stockholm för att rekrytera en svensk motspelerska till teveserien där han medverkar och vars program Pamela tittar på om och om igen.

I Stockholm tvingas Pamela att sova i bilen de första nätterna men efter bara några dagar träffar hon på den mopedåkande, gymälskande Sebbe och hans storasyster - den nästan diplomerade mindfulnesscoachen Gloria - vars obetalda assistent hon blir. Samtidigt som Pamela florerar sig med kändisar och det amerikanska stjärnbesöket närmar sig kryper Solvik närmare inpå. Vad är det egentligen Pamela letar efter - och har hon funnit det eller kanske har det alltid funnits där framför ögonen på henne?

stjärnor till Mindfulness för losers
⭐⭐⭐⭐⭐

Blev du sugen på att läsa?
Håll utkik. Inom kort kommer jag ordna en utlottning där en vinnare får boken.


4 kommentarer:

 1. Läser tyvärr inte mycket böcker, somnar innan huvudet landar på kudden, haha.
  Önskar dig en fin helg :)
  Kram Pia

  SvaraRadera
 2. Det här är något nytt för mig, har aldrig läst något av honom. Ha en fin helg.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 3. Vilken överraskning! Förra året fick jag i present Cristoffer Holst första bok, signerad och allt med orden att jag har förlöst många barn och han nu förlöst sin första bok! Han är kompis med min väninnas dotter! Världen är verkligen liten , och pinsamt nog så har jag inte läst hans första bok ännu, men den ligger här hemma och väntar på att bli läst!!!
  Va roligt att du tar upp just Cristoffers böcker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande Susjos, och vilken ära! Nu måste du sätta dig ner och börja läsa. Du kommer inte att bli besviken.

   Radera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.