lördag 12 november 2016

förlist - mitt liv med nordman

Även om jag för närvarande håller på att läsa en bok ligger jag alltid steget längre fram och funderar på vilken bok jag vill läsa här näst. Just nu är jag väldigt intresserad av - och sugen på att läsa Förlist - mitt liv med Nordman av Håkan Hemlin och Anders Tengner.


APRIL 1994. ÖVER EN NATT FANNS DE BARA DÄR. Nordman, folkpopbandet som svenskarna älskade. Låten Vandraren blev en enorm hit och frontmannen Håkan Hemlin kastades in i en kändisvärld han tidigare bara kunnat drömma om. Nordman blev snabbt ett av de mest omskrivna banden i svensk press, men inte enbart på grund av deras musik. Håkans drogmissbruk och det som följde i dess spår blev snart en följetong i kvällstidningarna. En del historier var sanna, andra snarare nedtonade.


Jag var tonåring under Nordmans storhetstid och texterna grep tag i mig då - och jag minns dem än i dag. 
Det känns som ett måste att läsa den här boken.Har du läst boken?

4 kommentarer:

 1. Den har jag inte läst, men tackar ännu en gång för alla dina boktips.
  Ha en härlig lördag.

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset. Den vill jag också gärna läsa.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Nordman har jag inte sådär jättestor koll på, men jag älskar böcker som bygger på verkliga historier. Ska nog kolla upp denna också :-)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.