söndag 30 oktober 2016

nyckeln till caroline - av peter barlach

Jag läste som bekant Konsten att vara Caroline för inte alls länge sen. Och när man prickar så där rätt i en bok så är det lika bra att kasta sig på nästa i serien, eller hur? I alla fall jag vill vara kvar i känslan så länge det bara går. 

Vill du läsa böcker med helt sjukt bra dialoger och härligt beskrivna karaktärer? 
Var så god! I give you Peter Barlach - och Nyckeln till Caroline.


Rånet mot köttleveransen fick ett någorlunda lyckligt slut. I alla fall så pass att Caroline, med hjälp av den hete advokaten Oscar klarade sig undan med blotta förskräckelsen. Och så fick hon ta del av rånarbytet vilket gav det startkapital hon behövde för att starta sin restaurang - Carolines tapas där även hennes väninna Bente arbetar.

Restaurangen är ofta full av gäster och cateringverksamheten går bra. Ändå går de back. Cateringverksamheten skulle behöva expandera så att de kan ägna sig mer åt det men för det behövs mer pengar. Det är ett bekymmer som växer sig ännu större när hyresvärden från Dalarna kommer och börjar bråka, hota och manipulera. På dalmål!

Med tanke på att Caroline sedan sist borde ha lärt sig en läxa och därmed också borde hålla sig på rätt sida lagen är det kanske konstigt att hon den här gången leker gud. Hennes gamla granne Nancy, som hon ofta fikat hos, har fått en stroke och ligger för döden på ett sjukhem. Caroline börjar fundera på barmhärtighetsmord ... 

Det går inte att inte tycka om Caroline som verkligen vågar vara sig själv. 

~ stjärnor till Caroline ~
⭐⭐⭐⭐⭐3 kommentarer:

  1. Måste kolla om den här finns på Storytel. Tack för tipset.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera
  2. Åh vad bra att den också var bra - och sen fanns det ju en tredje också. Fast inte på bibblan som ebok, ännu i alla fall :-)

    Har inte kommit till skott än, men snart så...

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.