söndag 16 oktober 2016

läslov - lästips

I inlägget längre ner skrev jag om vad som stod överst på packningslistan vad gäller mysiga, varma kläder nu när vi ska åka på Sverigesemester. 
Läslov = höstlov = kallt. Du vet. Men sånt går alltid att råda bot på.

Något annat - mycket viktigt - är så klart att välja ut och packa ner litteraturen.

Och som vanligt kommer jag att packa alldeles för många böcker ...


Ett oemotståndligt begär av Birgitta Bergin har jag fått som recensionsexemplar. Jag tycker Bergin skriver så bra. Det är rappt men fylligt och jag ser mycket fram emot att få veta vad som händer Anna Holm i den sista delen av trilogin.

Jojo Moyes levererar alltid och jag tyckte att Etthundra mil var en så passande titel nu när vi ska ut och åka, så den är given. 

Nu är det förvisso inte sommar längre men eftersom jag nyligen läste första delen är jag nu sugen på att få veta mer om Polly i Sommar på strandpromenaden av Jenny Colgan.

Dessa tre (men sen slinker det säkert ner fler böcker ändå - Bokus har så många bra titlar att välja bland) är faktiska böcker som ska packas med. Men sen är det så bra med ljudböcker också. Jag lyssnar alltid när jag promenerar - ensam - (även om vi planerar att promenera mycket under vår ledighet kommer jag att vara med familjen och lyssna till naturen), lagar mat, städar eller viker tvätt. Men det är också perfekt för att slå hål på långa bilresor. 

Ljuset vi inte ser av Anthony Doerr har jag varit nyfiken på länge (enda sedan jag insåg att den var nominerad till att bli Årets Bok) och har laddat ner från Storytel och den får bli mitt sällskap under bilresan. 

Vad ska du läsa?4 kommentarer:

 1. Är det läslov så är det ;-) (Löjligt med det där namnbytet om du frågar mig, finns viktigare saker att ta tag i!)

  Jag laddade ned Marie Fredrikssons självbiografiska bok igår till paddan. Har inte läst på ett tag nu, har liksom inte haft tid.

  SvaraRadera
 2. Spännande böcker och alltså gärna en deckare eller två. Men först "Alla hjältar blir förlåtna" som är skriven av författaren till "Little Bee".

  Kram

  SvaraRadera
 3. Väntar med spänning om vad du tycker om böckerna.
  Jag läser just nu sista delen i Hammarbyserien, Falleri falllera falleralla
  Mycket bra deckare.

  SvaraRadera
 4. Köpte faktiskt 3 böcker på pocket shop i Täby som hade halva priset på alla böcker- två deckare...deckartokig som jag är, av Sofie Sarenbrant och Hjort-Rosenfeldt. Och så lustigt nog samma bok som Ama har laddat ner : Marie Fredrikssons "Kärleken till livet", men när jag ska hinna läsa dem... det blir väl när jag har en veckas semester i januari!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.